Todelt mobilmoro

Det er ingen hemmelighet at DoCoMo ligger langt foran resten av verden når det gjelder å tilby mobiltelefoner med nyskapende funksjonalitet og design. I samarbeid med Sony Ericsson har den japanske operatøren nå utviklet en telefon hvor baksiden ser ut som og fungerer som en radio.

Sony Ericsson hevder at dette er den første mobiltelefonen med integrert FM/AM/TV. Du kan lytte til lyd fra TV-stasjonene, men det er ikke mulig å se sendingene.

Kallenavn Radiden
Mobilen har fått navnet Radiden, som er en kombinasjon av de to ordene radio og denwa (som betyr telefon).

Radiden har fått et sprekt og unikt utseende i form av et såkalt dobbeltdesign. Fremsiden ser ut som en vanlig mobiltelefon, men om du snur den rundt får du en radio og TV. Dette er helt ulikt andre telefoner på markedet hvor du må styre radioen via menysystemet i mobilen.

På baksiden av telefonen finner du syv kanalknapper som lar deg hoppe direkte til favorittkanalene dine. Denne delen av telefonen kan også fungere som en TV. Hele stasen er innpakket i en størrelse på 117 x 49 x 20 mm og veier 122 gram. Slettes ikke verst for mobil, radio og TV i ett.

Skjermen på baksiden er en LCD-fargeskjerm, mens hovedskjermen er av typen TFT, kan vise 65.536 farger og er 1,9 tommer stor. En av de få negative tingene med Radiden er at den mangler innebygd kamera.

Det er dessverre ingen mulighet for at Radiden vil dukke opp på markedet her i nord. Det er likevel lov å håpe på at vi får se lignende design også her i landet i fremtiden.

(Kilder: MobileMag, PhoneyWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen