To vifteløse strømforsyninger

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Begge strømforsyningene i testen har akseptable spenninger. Begge kommer med kabelstrømper, og er godt ventilerte. Ingen av strømforsyningene er noen kraftpakker, men egner seg godt for en middels stue-PC eller for strømgjerrige arbeidsstasjoner.

NorthQ 4300GP-FL
NorthQ leverer en strømforsyning med gode spenninger, hvor ingen av linjene faller over 5 %- grensen. Ingen av linjene holder seg innenfor 3 %-grensen, utenom +12V, som legger seg akkurat på 3 %.

Støymessig er ikke strømforsyningen ille, men den er ikke vifteløs – som produsenten forsøker å lure oss til å tro. Strømforsyningen har en vifte, og den må jobbe en god del for å holde temperaturene nede.

NorthQ er heller ikke flinke til å oppgi teknisk informasjon på strømforsyningen, og det følger ikke med manual. Det lille av teknisk informasjon vi fant var på produktesken og på et svært lite informativt klistremerke på selve strømforsyningen. Det at NorthQ også oppgir feil antall kontakter er heller ikke positivt.


Alternativ tekst mangler
+ Kabelstrømper på alle kabler
+ God ventilasjon
+ Ok spenninger

Alternativ tekst mangler
- Villedende produktinformasjon - ikke vifteløs
- Lite teknisk informasjon
- Blir meget varm
- Høyfrekvent pipelyd i "stand by"-modus

Fortron Source Zen 300W
Fortron Soruce har satt sammen en stabil strømforsyning, hvor ingen av spenningene faktisk faller over 3 %-grensen. Meget bra!

Strømforsyningen har ingen mekaniske deler, og avgir ganske enkelt ingen form for mekanisk eller elektronisk støy. Dessverre har strømforsyningen et effektnivå som kan bli litt lite for noen.

Fortron Soruce er som vanlig flinke til å oppgi informasjon. De har en utfyllende manual, og en godt utfylt produkteske. Klistremerket på strømforsyningen er derimot rotete og forvirrende for de som ikke vet hva de skal se etter.


Alternativ tekst mangler
+ Kabelstrømper på alle kabler
+ God ventilasjon
+ God informasjon
+ Meget gode spenninger

Alternativ tekst mangler
- Litt lite effekt

Det er ikke vanskelig å kåre en vinner i denne testen. Fortron Source Zen scorer klart høyest på nesten samtlige punkter.


FortronSource Zen 300W
Fortron Source Zen 300W

NorthQ 4300GP-FL 400W

FSP Group Zen 300W

NorthQ 4300GP-FL 400W

FSP Group Zen 300W

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen