To vifteløse strømforsyninger

Praktiske erfaringer og støy

Som alltid har strømforsyningene blitt montert og benyttet i et testsystem over flere dager, slik at vi kan sjekke om eventuelt unormal støy og vibrasjoner som forplanter seg i kabinettet. Logisk nok forplanter ingen av enhetene vibrasjoner når de ikke har bevegelige deler, men vi opplever ingen problemer med NorthQ 4300GP-FL når viften spinner.

Vi har dessverre ikke tilstrekkelige måleinstrumenter for å foreta støymålinger på en vitenskapelig måte, men vi vil prøve å gi dere en kjapp vurdering ut i fra de inntrykkene vi har opparbeidet oss under testperioden.

NorthQ 4300GP-FL 400 W
Strømforsyningen fra NorthQ er enkel å montere, og skulle ikke by på overraskelser selv i et trangt kabinett. I "stand-by"-modus avgir derimot strømforsyningen en høyfrekvent pipelyd som i lengden kan bli svært så irriterende.

Enheten blir dessuten meget varm, noe som ikke er uvanlig for strømforsyninger av denne typen, men med temperaturene strømforsyningen avgir, ville det nok vært smart å ha en vifte som sørger for ventilasjon rundt den.

Det største elementet vi derimot henger oss opp i når det kommer til NG-4300GP-FL, er at den faktisk ikke er vifteløs, tross i at produktets tittel tilsier det. NorthQ reklamerer riktig nok med "w/smart backup fan for extreme performance" – et slagord som i seg selv er langt ute på vidda.

Vi belastet strømforsyningen med 300W, og etter to timer startet viften, som gikk i omtrent en time. Ved 400W belastning startet viften etter kun en time, og gikk like lenge. Dette er med andre ord ingen vifteløs strømforsyning. På den positive siden er støynivået fra viften lavt, og vil i de fleste tilfeller overdøves av andre vifter i maskinen.

Ellers blir kontakter og kabler ikke unødvendig varme, og det er kabelstrømper på alt av kabler.

Fortron Source Zen 300 W
Med sin lille størrelse er det ikke noe problem å montere Zen i et trangt kabinett. Strømforsyningen blir heller ikke unødvendig varm, og holder seg noe under temperaturene fra NorthQs bidrag ved de samme belastningene. Vi vil derimot anbefale at man har en liten vifte som sørger for litt luftstrøm rundt strømforsyningen i tilnærmet tette kabinetter.

Fortron Soruce Zen avgir ingen høyfrekvente pipelyder, og har ikke varmegang i kabler eller kontakter. Det er kabelstrømper på alt av kabler, og kontakter i samme farge som kabinettet.

NorthQ 4300GP-FL 400W

FSP Group Zen 300W

NorthQ 4300GP-FL 400W

FSP Group Zen 300W

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen