To vifteløse strømforsyninger

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testoppsett

Strømforsyningene er testet på vår Techred TR-368 testbenk. Modellene i denne testen er relativt små rent kapasitetsmessig, så de ble testet ved 200, 300 og maks Watt. Dette gir oss et godt bilde av hvordan strømforsyningen fungerer i praksis, da dette er aktuelle belastninger.


Alternativ tekst mangler

For en innføring i hvordan vi tester strømforsyninger, les våre testrutiner.

Foruten de vanlige testene, sjekker vi også etter uvanlig støy fra strømforsyningen i form av høyfrekvente lyder og brumming. Slike ulyder er ofte tegn på at en strømforsyning jobber over sin bekvemmelighetssone, for ikke snakke om at det er irriterende.

Vi sjekker også varmegang i kabler, kontakter og kjøleribbene i strømforsyningen.


Resultater

Strømforsyningene ble som nevnt testet ved tre steg. NorthQ 4300GP-FL ble testet ved 200, 300 og maks Watt. Fortron Source Zen ble derimot kun testet ved 200 og maks Watt, fordi maks Watt tilsvarer 300W. Fortron Source er derfor utelatt fra 300W-grafen.

Vi starter ganske lett, med 200 Watts belastning.


Alternativ tekst mangler

Som vi ser har ingen av strømforsyningene betydelige avvik. Vi går derfor videre til neste steg uten noen store kommentarer.


Alternativ tekst mangler

Ved 300W var det kun NorthQ 4300GP-FL som ble testet. +12V-linjen klarer akkurat å holde seg innenfor 3 % grensen, men dessverre så faller +3,3V-linjen over. Dette er ikke veldig betydelig for de fleste forbrukere av en slik strømforsyning.


Alternativ tekst mangler

Når vi belaster strømforsyningene med det maksimale de er spesifisert til, er det faktisk overraskende gode resultater i vente. Vi har satt oss et lite krav om at ingen strømforsyninger bør ha spenninger som avviker mer enn 5 %, og ingen av strømforsyningene i dagens test gjør dette.

Strømforsyningen fra Fortron Source klarer faktisk å holde alle spenningene sine godt innenfor 3 %-grensen. Det vekker en liten mistanke om at dette er en nedjustert 500 Watts strømforsyning.

NorthQ leverer en litt kraftigere strømforsyning enn hva Fortron Source gjør, men det betyr ikke nødvendigvis at den er bedre. Alle spenningene på 4300GP-FL holder seg mellom 3 % og 4,8 %. Vi kan ikke klage stort på dette, men alt kan være bedre.

NorthQ 4300GP-FL 400W

FSP Group Zen 300W

NorthQ 4300GP-FL 400W

FSP Group Zen 300W

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen