To svært kompakte fra Panasonic

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av TZ1 i produktguiden

Panasonic Lumix DMC-TZ1
Panasonic har lansert to nye modeller. Det ene er et kompakt ultrazoomkamera med 5 megapiksler og 10x optisk zoom. Mange husker nok at det ikke er mange ukene siden forrige gang de lanserte et slikt, men dette er enda mer kompakt, og har et objektiv som trekker seg nesten helt inn i kameraet.

Til gjengjeld mangler det helt optisk eller elektronisk søker. Men LCD-skjermen på 2,5 tommer har en oppløsning på over 200 000 piksler, og bør kunne fungere godt som søker.

I motsetning til andre ultrazoomkameraer, er det få manuelle funksjoner på denne modellen. Den retter seg mot de som ønsker fleksibiliteten ved lang zoom, men ikke har ambisjoner om å skulle styre hele prosessen selv.

Vi kan ikke kalle dette et lommekamera, men i en jakkelomme bør du få plass til det, uten problemer. Det er 11,2 x 5,8 x 4cm, og veier 234g uten batteri og minnekort.

I liket med et par tidligere modeller fra Panasonic, til både TZ1 og FX01 wide screen video i 848 x 480 punkter. Spennende hvis du har wide screen TV. Hvis ikke kan du også filme i vanlig 640 x480.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av FX01 i produktguiden

Panasonic Lumix DMC-FX01
Den andre nye modellen, FX01, kan skilte med vidvinkel tilsvarende 28mm.Dette er det sjelden vi ser på små kameraer. Desto mer gledelig er det når det dukker opp en modell. FX01 er litt større en de andre kameraene i FX-serien, men har altså bedre vidvinkel og bedre videofunksjon.

Objektivet er merket med Leica, og har brennvidder fra tilsvarende 28-102mm. Lysstyrken er moderat med f/2,8-5,6.

Panasonic har økt autofokushastigheten på begge disse modellene, i forhold til sine tidligere kameraer, og begge har naturligvis Panasonics optiske bildestabilisator.

Nytt med disse modellene er også at de tilbyr ISO-verdier helt opp til ISO 1600. Panasonic har tradisjonelt ikke vært de beste på støyegenskaper, men her kan det se ut som de har funnet på noe lurt.

Du får modellene i sølv eller svart, og de forventes på markedet i mars til en veiledende pris på ca 4000,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen