To skjermer i én

Den typiske kamskjell-telefonen er i dag oftest betydelig større enn vanlige telefoner på grunn av at de er utstyrt med to skjermer. Når Mitsubishi Electric nå kommer opp med verdens første dobbelsidige LCD-skjerm ser det imidlertid ut til at fremtidens kamskjell-telefoner vil slippe dette problemet.

Den nye skjermtypen vil ikke være noe særlig tykkere enn de vi har i dag, ettersom Mitsubishi har løst et tidligere problem, som var at selve panelet i skjermene bare kunne vise bilder i en retning, noe som medførte at man dermed måtte hatt to panel i en skjerm som dette. Den nye paneltypen fungerer like bra begge veier, og vil i tillegg være mindre strømkrevende enn det to separate skjermer ville vært.

Mitsubishi har allerede demonstrert skjermen i to forskjellige varianter. Den første kunne vise et bilde på den ene siden, som ble vist speilvendt på den andre. Den andre versjonen greide å "snu" bildet slik at det ble riktig på begge sider.

Selskapet har allerede begynt å se seg om etter potensielle kjøpere av den nye skjermtypen, som kan brukes i både kamskjell-telefoner og andre håndholdte enheter. Ettersom dobbelskjermene kun vil koste to-tredjedeler så mye å produsere som to separate skjermer, skulle det nok ikke mangle på interesserte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen