To Opteron-kort fra Asus

Alternativ tekst mangler
Asus K8N-DRE

Asus har nylig lansert to Nvidia-baserte hovedkort for Opteron-prosessorer, med henholdsvis sokkel 940 og 939.

K8N-DRE (avbildet over) kommer i E-ATX-format og har to 940-sokler for AMD Opteron og rettes mot serverbruk. Opteron med doble kjerner støttes, slik at man kan oppnå et fireveis-system.

Kortet er basert på Nvidias nForce 2200 Pro-brikkesett og støtter inntil 16 GB DDR400 ECC-minne via 8 DIMM-slotter. Integrert ATI-grafikk basert på Rage XL-brikken er innebygget.

På utvidelsesfronten finner vi både PCIe x16 for skjermkort, som kan omvandles til to stykk PCIe x8 via et "riser"-kort. I tillegg finner vi en 32-bit PCI-port. Dessuten gir en IPMI 2.0 BMC-port mulighet for fjernadministrasjon.

Hele 10 tilkoplinger for vifter er spredt rundt på kortet. Når det gjelder lagringsmuligheter finner vi 4 SATA-porter med støtte for RAID 0, 1, og 0+1. Doble Gigabit LAN-kontrollere er også inkludert.

Prisene starter på drøye 2700 kroner her til lands og kortet er lagervare.


Alternativ tekst mangler
Asus K8N-LR

K8N-LR er basert på nForce4 SLI-brikkesettet og rettes mot bruk i mindre servere. Men takket være sin PCIe x16-port og ATX-format er det ingenting i veien for å benytte kortet i andre mer avanserte arbeidsstasjoner eller PC-er.

Masimal minnemengde er 4 GB (DDR400, ubufret ECC). I kortets sokkel 939 kan man plassere en Opteron 100-prosessor eller Athlon 64, inkludert FX.

Kortet kommer med integrert ATI-grafikk (Rage XL 8 MB) og dessuten to PCI-X-porter (64-bit/133 MHz), to PCI-porter og én mini-PCI-sokkel for ASMB2-kort.

Doble Broadcom Gigabit-kontrollere, 6 viftekontakter og 4 SATA-porter med RAID-støtte finnes også.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ukjent.

(Kilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen