To nye Zire-modeller fra palmOne

Den bestselgende Zire-serien fra palmOne får snart to nye medlemmer. Allerede to dager før den offisielle lanseringen, som ventes på onsdag, har spesifikasjoner og bilder av de to nye lavpris-PDAene lekket ut.

Zire 72 vil være et radikalt skritt fremover fra Zire-serien. Til tross for sin relativt lave pris på 3000 kr ventes enheten å by på både Blåtann, musikk-spiller og et 1,2 megapikslers digitalkamera.

Enheten ventes å være den første PDAen på markedet som baserer seg på Intels nye Bulverde-prosessor. Det betyr blant annet ny og forbedret strømsparing og en langt høyere ytelse enn man normalt kunne forvente av en 312 MHz prosessor.

Den nye Zire-modellen ventes videre å ha en lagringskapasitet på 32 MB, som er en fordobling fra forgjengeren med 71-betegnelsen. Minnet kan utvides ytterligere ved hjelp av den innebygde SD-kort plassen.

Ellers ventes skjermen til Zire 72 å holde den samme oppløsningen som forgjengeren, det vil si 320x320 piksler - som faktisk er et stort hakk opp fra de ofte adskillig dyrere Pocket PC modellene på markedet i dag.

PalmOne har ikke glemt den mer kostnadsbevisste delen av markedet, og følger opp de bestselgende Zire og Zire 21-modellene med den nye Zire 31.

Den nye modellen vil være rundt 500 kroner dyrere enn sine forgjengere, med en forventet utsalgspris på 1500 kroner. Til gjengjeld kan Zire 31 by på fargeskjerm med 160x160 pikslers oppløsning.

Nytt i modell 31 er også en innebygget musikk-spiller. Riktignok har enheten kun 16 MB med minne, men dette kan utvides ytterligere ved å kjøpe et ekstra minnekort i SD-kort eller MMC-format.

Så gjenstår det å se om PalmOne klarer å opprettholde det eventyrlige salget av Zire. Den første modellen har allerede knust alle salgsrekorder, og totalt sett har serien i dag en 30 prosent markedsandel i Statene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen