To nye objektiver fra Olympus

To nye objektiver fra Olympus

Fastobjektiver med god lysstyrke.

Sammen med det nye kameraet E-M5 (OM-D) har Olympus i dag lansert to nye objektiver som vil glede enhver entusiastfotograf som benytter seg av Micro Four-Thirdssystemet. De nye objektivene er to fastobjektiver, et med brennvidde på 75mm og et på 60mm.

Les også: Tokina satser på speil

Olympus PEN 75mm F1.8
Olympus PEN 75mm F1.8
Olympus PEN 60mm F2.8 Macro.
Olympus PEN 60mm F2.8 Macro.

Det første objektivet bærer navnet M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8, noe som betyr at det er en 75mm med største blender F1.8. Med cropfaktoren på MFT blir dette en 150mm tilsvarende 35 mm, og med blender F1.8 er det dermed snakk om et skikkelig lyssterkt teleobjektiv. Med en slik brennvidde vil objektivet appellere til studiofotgrafer som skal ta portrettbilder. F1.8 vil gi en liten dybdeskarphet på en slik brennvidde, noe som bidrar til å isolere motivet fra omgivelsene. Objektivet er bygget i samme materiale som M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2, som er laget i metall. Disse objektivene tilhører dermed entusiastserien fra Olympus til MFT-systemet.

Les også: Forplikter seg til Four Thirds

Det andre objektivet bærer navnet M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 Macro, og er et makroobjektiv med største blender F2.8. Også her må man regne en cropfaktor på 2, slik at objektivet gir en brennvidde tilsvarende 120mm på 35 mm. På dette objektivet har Olympus fokusert på robusthet, og objektivet er derfor værtettet og støvsikkert for å tåle litt ekstra påkjenning. Dette objektivet skal ha en forstørrelsesgrad på 1:1, og nærgrensen er på 19 cm.

Les også: Mer satsning på Micro Four Thirds

De to noe objektivene vil bli lansert i Japan i løpet av de nærmeste dagene, og vil mest sannsynlig bli lansert i Europa i nærmeste fremtid. Pris og lanseringsdato er dessverre ikke kjent enda. Med Olympus sin nye entusiastmodell og kraftige satsning på Micro Four-Thirds systemet kan det se ut som man har mye å glede seg til i fremtiden om man har kastet seg på den speilløse bølgen som virkelig er i vinden om dagen.

Kilde: www.photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen