To nye objektiver fra Olympus

Vidvinkel og portrettobjektiv i PEN-serien.

M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm F/2 er det nye vidvinkelobjektivet fra Olympus.
M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm F/2 er det nye vidvinkelobjektivet fra Olympus.
M.ZUIKO DIGITAL 45mm F/1.8 gir et fint utsnitt for portrettbilder.
M.ZUIKO DIGITAL 45mm F/1.8 gir et fint utsnitt for portrettbilder.

Da Olympus presenterte sine nye PEN-modeller i starten av juli ble det samtidig lansert to nye objektiver til den populære Micro Four-Thirds standarden. De to nye objektivene er begge fastobjektiver; et vidvinkelobjektiv og et portrettobjektiv.

Les også: Olympus legger lista høyere

Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm F/2 er et vidvinkelobjektiv som tilsvarer 24mm i 35mm format. Dette er en relativt god vidvinkel, også sett i forhold til crop-faktoren på Micro Four-Thirds som ganger brennvidden med 2. Objektivet lysstyrke er det heller ingenting å si på med F/2 som største blender.

Objektivet er laget i metall, noe som bidrar til å øke kvalitetsfølelsen. Olympus nevner også at objektivet har en fokusring som kan flyttes, med blendertall og avstandstall angitt på objektivet. Fotografen kan da velge å bruke disse verdiene for å sette fokus uten å bruke skjermen. Denne snapshotmekanismen aktiveres ved å trekke fokusringen tilbake. Etter at fokus er satt manuelt, kan disse innstillingene låses ved å dra fokusringen opp igjen. Det er tydelig at Olympus prøver å fri til gatefotografer som liker å gjøre ting på gamlemåten med avstandsmåler og dybdeskarphet.

Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm F/2 vil være tilgjengelig for salg allerede i juli og men pris er foreløpig ikke kjent.

Les også: SNIKTITT: Olympus E-P3

Olympus M.ZUIKO DIGITAL 45mm F/1.8 er et objektiv som passer fint til portrettbilder. Med crop-faktor på 2 tilsvarer dette objektivet 90mm i 35mm format, noe som gir en kort tele. Også dette objektivet har en ganske imponerede lysstyrke på F/1.8, noe som gjør at man kan oppnå relativt liten dybdeskarphet som passer når man skal isolere et motiv fra bakgrunnen.

Nærmeste fokusavstand er 50 cm og objektivet kommer med utskiftbare dekorasjonsringer slik at du kan matche objektivet med fargen på PEN-kameraet ditt om du er opptatt av det estetiske. Dette objektivet er ikke laget i metall, men i noe Olympus beskriver som "et subtilt metall-lignende eksteriør" på sin hjemmeside.

Olympus M.ZUIKO DIGITAL 45mm F/1.8 vil være tilgjenglig på markedet fra september, men prisen er heller ikke kjent på dette objektivet. Olympus har imidlertid skrevet flere steder på sine hjemmesider at objektivet vil være rimelig priset, så får vi se hva fotoprodusenten legger i dette når pris blir tilgjengelig.

Les også: Olympus slipper etterlengtet oppfølger

Kilder:
Olympus.no 45mm
Olympus.no 12mm

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen