To nye mobiler fra Motorola

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Motorola har sluppet to nye telefoner på CES-messen. Nykommerne har allerede vært kjent en stund, men er altså offisielt lansert først nå. Begge telefonene er multimediatelefoner. Den heftigste av de to er Motorola Z10, som er oppfølgeren til Motorola Z8, også kalt "banantelefonen". Rokr E8 er en enklere musikktelefon med fokus på design.

Motorola Z10

Størrelse: 10,9 x 1,55 x 1,65 cm, 115 g
Skjerm:
TFT, 2,2", 240 x 320 piksler
Teknologi:
GSM 850, 900, 1800, 1900, EDGE, UMTS 2100, HSDPA 3,6 Mbps
Maskinvare:
Bluetooth 2.0, USB 2.0
Minne:
77 MB + MicroSDHC-minnekort
Kamera:
3,2 megapiksler, autofokus, QVGA 30 fps video
Batteri:
Inntil 5 timer tale (3G), 1030 mAh
Annet:
Symbian OS UIQ, mp3-spiller, videospiller, OTA DRM 2.0

Pris:
Foreløpig ukjent
(Kilder: Motorola.com, GSMarena.com)Motorolas nye
Motorolas nye "bananmobil" har fokus på video.

Motorola Z10

Z10 kan være multimediamonsteret Motorola lovet oss i mai i fjor. Den gangen lovet selskapet at de hadde en ny telefon med "utrolige videoegenskaper" på vei.

Det er nettopp video som står i fokus på Z10. Motorola kaller telefonen "et filmstudio i lommeformat". Så vidt vi har funnet ut, klarer imidlertid ikke Z10 å ta opp video med høyere oppløsning enn 320 x 240 piksler. Og til tross for at telefonen tar video med en bildefrekvens på 30 bilder i sekundet, når den da ikke opp til de beste kameratelefonene på markedet, henholdsvis Nokias N-serie og LG KU990.

Z10 har forhåndsinstallert programvare for videoredigering, slik at du kan legge til kommetarer, lydspor og effekter, i tillegg til å redigere filmene dine.

3,2 megapiksler og autofokus

Kameraet kan for øvrig også ta bilder i en oppløsning på 3,2 megapiksler. Det har autofokus, og knipser ifølge Motorola bilder på ett sekund. Kameraet har noe Motorola kaller "instant launch", noe som vi regner med betyr at kameraet alltid kjører i bakgrunnen og er klart for bruk.

Slik fleroppgavekjøring krever vanligvis et smarttelefonoperativsystem, noe Z10 har. Nærmere bestemt kjører telefonen Symbian med grensesnittet UIQ. Dette er menysystemet du finner i Sony Ericssons smarttelefoner. Forskjellen er at menyene ser annerledes ut på Z10 og at den ikke har trykkfølsom skjerm.

Under panseret på Z10 finner vi støtte for firebånds GSM og super-3G. Dette sørger for at telefonen kan brukes i de fleste land i verden. Super-3G gir deg for øvrig bredbåndshastighet på internett når du har super-3G-dekning.

Fremtidens minnekort

Telefonen byr ellers på Bluetooth, USB og minnekortstøtte. Motorola hevder telefonen er et godt valg for fremtiden, og passer på å påpeke at den kan bruke minnekort på inntil 32 GB når dette blir tilgjengelig. Det er for øvrig tilfelle med de fleste smarttelefoner som støtter SDHC-standarden, da endring i telefonens programvare stort sett er alt som skal til. Z10 bruker MicroSDHC-minnekort, og støtter per i dag kun 4 GB-kort. Slike minnekort finnes nå med 8 GB kapasitet.

Z10 har ellers mp3-spiller og videospiller innebygget. Skjermen er 2,2 tommer stor, noe som burde holde til litt videotitting nå og da.

Prisen på den nye telefonen er ikke kjent. Den vil komme i salg innen april måned. Da vi snakket med Motorola Norge i dag fikk vi imidlertid vite at Z10 ikke er planlagt for Norge med det første.

Motorola Rokr E8

Størrelse: 11,5 x 5,3 x 1,06 cm, 100 g
Skjerm:
TFT, 2", 240 x 320 piksler
Teknologi:
GSM 850, 900, 1800, 1900, EDGE
Maskinvare:
Bluetooth 2.0, USB 2.0 High Speed
Minne:
2 GB + MicroSD-minnekort
Kamera:
2 megapiksler, video
Batteri:
970 mAh, 5 timer tale, 12,5 døgn hviletid
Annet:
Modeshift berøringsfølsomme taster, full HTML-nettleser, Microsoft Windows Media Player-kompatibel, OTA DRM 2.0, A2DP, flymodus, FM-radio, 3,5 mm minijack,

Pris:
Foreløpig ukjent
(Kilder: Motorola.com, GSMarena.com)E8 har taster som foranderer seg etter hva du bruker telefonen til.
E8 har taster som foranderer seg etter hva du bruker telefonen til.

Motorola Rokr E8

Den andre telefonen Motorola lanserer i dag er E8. Denne telefonen er en renspikket musikkmobil med en ny type musikkontroller.

Det som gjør musikkontrollene spesielle er at de er en del av nummertastaturet. Under vanlig bruk ser du kun nummertaster, men når musikkspilleren er aktivert erstattes nummertastene med musikkontroller. Det samme gjelder for kameraet, men da selvsagt med kamerakontroller. Trikset er at lys under ikonene og tallene lyser opp når de trengs.

For å veksle mellom kamera-, musikk-, og telefonmodus har telefonen et berøringsfølsomt felt rundt piltasten. Her er det bare å dra fingeren over for å skifte modus.

Berøringsfølsomt

Tastaturet er for øvrig helt berøringsfølsomt. Det vil si at du ikke fysisk kan trykke ned tastene. I stedet har Motorola utstyrt telefonen med såkalt "tactile response", som gir følelsen av at du trykker på noe ved at telefonen vibrerer.

E8 har romslige 2 GB innebygget minne, noe som gir deg plass til rundt 500 sanger i grei kvalitet. I tillegg kan minnet utvides med MicroSD-minnekort på inntil 4 GB. Du kan dermed lagre en god slump sanger på telefonen.

Telefonen har i tillegg utgang for 3,5 mm minijack, slik at du kan koble til et hvilket som helst standardhodesett til telefonen. Dermed slipper du plagsomme overganger og sære plugger. Om du foretrekker å være trådløs støtter telefonen også A2DP, som lar deg lytte til musikk over Bluetooth.

Song ID

En annen nyhet er at telefonen har funksjonen Song ID. Dette fungerer på samme måte som Sony Ericssons TrackID, og lar deg ta opp små musikksnutter fra omgivelsene, og få opp informasjon om musikken.

E8 har for øvrig også innebygget FM-radio.

Telefonen byr ellers på et 2 megapikslers kamera uten autofokus, Bluetooth 2.0, USB 2.0 og Edge. 3G har E8 ikke.

Nykommeren skal komme i salg innen april. Pris og tilgjelgelighet i Norge er ikke kjent.

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen