To nye minimaskiner

Det lanseres stadig flere nye modeller i ministørrelse her til lands. Nylig skrev vi en stor oversikt over hvilke av småttingene som er tilgjengelig her til lands – nå har altså to nye entret markedet. Begge kommer i salg i løpet av neste måned.

Turbo fra LG

LG X110 kommer i tre ulike farger.

LGs minimaskin kommer med innebygd turbo-3G slik at du kjapt skal kunne surfe på nettet – i alle fall der det er dekning. Det er det ikke mange av de andre mini-bærbare som kan skilte med for øyeblikket. Du kan for øvrig teste ditt mobile bredbånd her for å sjekke om du oppnår turbo-hastigheter.

Ellers har X110 en skjerm på 10 tommer, harddisk på 80 eller 160 gigabyte og en vekt på snaue 1,2 kilo. PC-en kommer i hvitt, sort og rosa, men prisen er foreløpig ikke klar. Vi har imidlertid de danske prisene, og sjansen er stor for at prisleiet vil være noelunde det samme i Norge. Danskene må ut med 3.300 danske kroner, med dagens valutakurs er det rundt 3.600 norske kroner. Med innebygd 3G blir prisen 760 kroner dyrere. Alle spesifikasjonene finner du i faktaboksen til høyre.

Superlett fra Toshiba

Toshibas nye er lite og lett.

Også Toshiba satser på mini-PC-er, og lanserer sin nye NB100 med en match-vekt under kiloen. 999 gram skal maskinen veie, ifølge selskapet selv. Da må du også nøye deg med en noe mindre skjerm enn hos LG, 8,9 tommer stort er displayet.  Toshiba oppgir batterilevetiden 3 timer og 50 minutter, det vil nok variere noe.

NB100 leveres med Windows XP Home Edition SP3, og drives av en Intel Atom N270 prosessor. Den har en harddisk på 120 GB og tar også i bruk USB Sleep-and-Charge teknologi på alle porter, som lader mobilen og andre mobile enheter som for eksempel MP3-spillere mens pc-en er i dvalemodus eller er slått av.

Maskinen kommer i sort med aluminiumsramme, og har en anbefalt utsalgspris rundt 3.300 kroner. Du finner alle spesifikasjonene i faktaboksen til høyre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen