To nye luksusmobiler fra Nokia

To nye luksusmobiler fra Nokia

Vi har tidligere sett Nokia 8800 med både gull og diamanter, i tillegg til den "lille sorte". Disse modellene har tydeligvis solgt godt, for Nokia legger til enda flere varianter av det de kaller en eksklusiv mobil.
I Nokia 8800 Sapphire Arte brukes eksklusive materialer som lær og edelstener. Bekreftelsestasten på navigasjonsspaken (select key) er laget av en utskåret safir, en vakker og slitesterk edelsten.


Les også:

- Gullmobilen er her
- Mobiler skal selge på følelser
- Nokia 8800 Sirocco med ekte gull

Brunevarer
De nye modellene har flater av håndbehandlet lær fra Øst-India og de kaffelignende bruntonene skal gi et elegant preg. Nokia mener dette fargevalget tilhører eksklusive elektronikkprodukter, og har påført begrepet "brunevarer" en ny dimensjon.

Nokia 8800 Arte er kun ikledd sortlakkert metall. Arte-modellene skal feire individualistens kunst. De nye modellene skal også by på naturlig lys og intrikate lysrefleksjoner. Dynamiske bakgrunnsmotiver endrer seg gjennom dagen og skal gi en unik og stemningsfull dekorasjon på skjermen.

Kruder og Dorfmeister
Lyd er også en viktig del av opplevelsen av Nokia 8800 Arte og Nokia 8800 Sapphire Arte. Begge inneholder
et eksklusivt soundtrack fra produsentene Krüder & Dorfmeister med visuelle effekter av Fritz Fitzke.

I tillegg til 3G-egenskapene og et kamera som kan ta bilder på opptil 3,2 megapiksler med autofokus, skryter Nokia av OLED-skjermen på 320 x 240 punkter som viser 16 millioner farger. Det skjønner vi godt. I tillegg har lagringskapasiteten blitt forbedret kraftig, og er nå på én gigabyte. Dette er vel høyst nødvendig ettersom mobilen ikke støtter minnekort.

Som vi ser har Nokia altså forbedret noe av hardwaren på Nokia 8800, som tidligere tok bilder med maksimum to megapiksler, og hadde en litt dårligere skjerm. I tillegg er navigasjonsspaken flyttet opp, og blir nå ikke dekket av skyvedekselet.

Designmessige detaljer
En stillemekanisme blir aktivert når man snur telefonen med skjermen ned, skriver Nokia. Samtidig reduserer Nokias nye anti-fingeravtrykkbelegg stygge merker metal og glass. Mindre pene sømmer er gjemt takket være en alt-i-ett mikroUSB-kobling.

For et gjennomført uttrykk, har Nokia designet eksklusivt tilbehør. Dette omfatter en øreplugg med berøringssensitiv volumkontroll, et spesialtilpasset bordapparat og en bærebag i lær med lin på innsiden.  

Nokia 8800 Arte vil bli tilgjengelig i løpet av fjerde kvartal 2007 med en en veiledende pris på 1000 euro (8000 norske kroner). Nokia 8800 Sapphire Arte vil være tilgjengelig fra første kvartal i 2008 med en veiledende pris på 1150 euro, eller cirka 9200 kroner. Begge priser er uten subsidier og skatt, men inkluderer den stilige ørepluggen, bærebagen og bordapparatet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen