To nye kameraer fra BenQ

BenQ er kanskje ikke produsenten som står på toppen når man ser på hvilken oppløsning flere av kameraene har. Når de nå lanserer E310 og C510 som har henholdsvis 3.2 og 5 megapiksler kan vi fraskrive at BenQ prøver å ligge på toppen når vi tenker på oppløsning. Vi ser likevel positivt på at de forholder seg til et mer eller mindre stabilt antall megapiksler på kameraene, og lar konkurrentene få krangle om hvem som skal ha høyest oppløsning. Begge kameraene kommer med "fixed focus" som vil si at de ikke har autofokus, men låser fokus på en bestemt distanse.

[object HTMLTextAreaElement]
BenQ DC E310 kommer med 3.2 megapiksler, og kameraet ser ut til å være et helt normalt og greit kamera som vil være lett i bruk fordi det blant annet har "fixed focus" og ikke har noen praktiske ubeleiligheter. Både E310 og C510 er utstyrt med et praktisk beskyttelsesdeksel som beskytter både objektivet og blitsen fra skitt og riper når det ligger i bukselomma.

 

[object HTMLTextAreaElement]
På baksiden av E310 finner vi en skuffende liten skjerm. Skjermen er bare 1,5 tommer stor, og har en oppløsning på bare 50200 punkter, så man kan neppe regne med å kunne se soleklare bilder på skjermen. Hvis vi ser rundt skjermen og knappene på baksiden ser det ut til at det er et fint område for å få et greit grep på kameraet. Det ser også ut til at knappene på baksiden er plassert med et passende mellomrom slik at brukeren slipper å knote og trykke på andre knapper en man ønsker.

 

[object HTMLTextAreaElement]
Se større bilde i produktguiden
For å ta vekk litt av oppmerksomheten fra E310 må vi også si litt om C510 som ble lansert samtidig. I motsetning til E310 har C510 fått 5 megapiksler og 2 tommers skjerm. Her har BenQ fortsatt litt å gå på i forhold til skjermstørrelsen. C510 er også et helt vanlig, enkelt og lite kompaktkamera som er veldig praktisk. Begge de nylanserte kameraene veier bare drøye 80 gram, så vi har ikke noe å kommentere på vekten.

 

I tillegg til de funksjoner som er nevnt ovenfor kan både E310 og C510 brukes som webkamera. Begge kameraene er ventet i butikkhyllene i slutten av juni 2006.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen