To nye fra Siemens

Siemens lanserte idag to nye lavpris-modeller kalt CX65 og CF62. Lanseringen skjedde klokken 13:00 på Siemens hjemmeside, men bildene har ligget ute i snart et døgn. Og det er ikke noe ubetydelig den tyske produsenten nå slipper ut av godtesekken.

CX65 blir den nyeste modellen i Siemens C-serie og kan by på spesifikasjoner som overgår selv de mer robuste av dagens profftelefoner. Telefonen er den første lavpristelefonen i Europa med skjermoppløsningen 132x176 piksler, og vil ha en fargedybde på 65.000 farger. Dermed har CX65 en av de beste skjermene på markedet, og det er ingen tvil om at bare dette i seg selv er noe som vil få konkurrentene til å skjelve.

Selv om skjermen er det som trekker mest oppmerksomhet er telefonen imponerende også på andre områder. VGA-kameraet faller absolutt i smak, og med et minne på hele 11 MB så er minneproblemer ala de vi så på Sony Ericsson T610 en saga blott. Det kan også nevnes at telefonen skal ha støtte for både opptak og avspilling av video.


(Klikk for større bilde)

Av underholdning har telefonen full Java-støtte, 40 kanalers polyfoniske ringetoner og bildebehandlingsprogram. Dermed er det klart at telefonen har minimumskravet til underholdning på plass i tråd med tidligere modeller i C-serien. Når det kommer til overføring har CX65 som første modell i C-serien fått infrarød. Også støtte for e-post er på plass.

CF62 minner i stor grad om den noe eldre telefonen Siemens CL50 som for to år siden vakte stor oppsikt for sin lille størrelse. Oppfølgeren er på ingen måte like liten som forgjengeren men har til gjengjeld mye mer å by på av funksjoner.

Skjermen skal være av typen STN og ha en fargedybde på 65.000 farger og oppløsningen er oppgitt å være 130x130 piksler. Telefonen har også en ekstern skjerm som svært mange av dagens kamskjell-telefoner. Denne er svart/hvit med et blått bakgrunnslys.

CF62 har ikke innebygget kamera, men ekstra kameramodul kan kjøpes og festes på om man vil det. Det er ikke oppgitt hvor mye minne CF62 vil få, men det er derimot oppgitt at telefonen vil ha støtte for både Java og MMS.

Telefonen vil ikke ha noen form for innebygget trådløs overføring ala infrarød eller blåtann, og det ser heller ikke ut som om telefonen har e-post. Trenger man en telefon med mulighet for trådløs overføring, er altså CF62 et dårlig valg.

Begge de to telefonene vil ha trippelbånd, noe som gjør dem brukbare i det nordamerikanske GSM-nettet. Batteritiden på CX65 er sagt å være 6 timer tale og 250 timer standby, mens batteritiden på CF62 er 6 timer taletid og 220 timer standby.

Når telefonene blir tilgjengelige i Norge er usikkert, men ifølge Siemens selv skal de være tilgjengelige over hele Europa iløpet av andre kvartal. Prisen er derimot usikker, men vi vil komme tilbake med informasjon om dette så snart det foreligger.

 


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen