To nye fra Siemens

Siemens lanserte i dag to nye modeller i 75-porteføljen sin. Det ser dermed ikke ut som om vi har hørt siste ord fra det tyske konsernet, selv om mobildivisjonen nå eies av det taiwanske selskapet BenQ.

S75 er en alround-telefon som kan by på en rekke godsaker.

Telefonen har fått en TFT-skjerm med en oppløsning på 132 x 176 punkter, samt en fargedybde på 262 000 farger. Denne skjermen burde med andre ord egne seg greit til å vise bilder, selv om oppløsningen kanskje er litt lav for å vise videoklipp.

S75 har også blitt utstyrt med et kamera som tar bilder med en oppløsning på opp til 1280 x 960 punkter, altså 1,3 megapiksler. Kameraet har også 5 x digital zoom og innebygd fotolys.

Man kan også ta opp videosnutter med kameraet.

Har fått på plass mp3-spiller
Noe vi savnet på S65, som er forgjengeren til S75, var muligheter for å spille av musikk. Dette er heldigvis på plass denne gangen, sammen med et medfølgende stereohodesett.

For at man lettere skal kunne bruke mediespilleren finner man en egen tast for å starte denne på fronten av telefonen. Musikkprogrammet kan kjøres i bakgrunnen, slik at det ikke er noe problem å høre på musikk mens man bruker andre telefonfunksjoner.

Medfølgende minnekort på 128 MB
Internminnet er på 20 MB, noe som blir lite når man tenker på at telefonen både har megapikselkamera og musikkspiller. Det er derfor hyggelig å se at Siemens er i det generøse hjørnet, og legger ved et RS-MMC-minnekort med en kapasitet på 128 MB.

Hvis man vil utvide minnet kan man kjøpe RS-MMC-kort med kapasiteter på opp til 1 GB, noe som burde være nok til å lagre musikk for både joggeturer og mer eller mindre frivillige familieutflukter.

For overføring av data kan man enten bruke USB-kabel, infrarød port eller den trådløse blåtannstandarden. Blåtannstøtten sørger også for at man kan bruke trådløs håndfri eller blåtannbaserte stereohodesett.

Telefonen har også fått EDGE, noe som åpner for å laste ned data fra internett i hastigheter på opp mot 200 Kbps. Skulle man befinne seg utenfor områder med EDGE-dekning kobler man opp via GPRS klasse 10, som gir en nedlastningshastighet på 56,6 Kbps.

S75 støtter Java MIDP 2.0, slik at man kan laste ned og installere avanserte Java-spill og programmer på telefonen.

Batteriet leverer en standbytid på 300 timer, samt en taletid på fem timer. Bruker man musikkspilleren varer telefonen i fem timer. .

Dimensjonene til telefonen er for øvrig 103 x 47 x 18,5 mm, og vekten er på 99 gram.

S75 kommer på markedet allerede i oktober. Telefonen vil koste i underkant av 2500 kroner.

SL75 - Siemens fjerde skyvetelefon
Den andre telefonen som ble lansert er SL75, som er oppfølgeren til SL65. SL75 er den fjerde skyvetelefonen fra Siemens.

SL75s dimensjonene er på 92 x 48 x 23 mm, og vekten er på 99 gram. Denne telefonen veier altså det samme som forgjengeren.

SL75 kan imidlertid by på en god del mer godsaker enn SL65. Blant annet har telefonen fått en TFT-skjerm med en oppløsning på 132 x 176 punkter. Denne har en fargedybde på 262 000 farger. Dette er med andre ord helt lik skjerm som S75, og dermed burde også denne telefonen egne seg bra til å vise feriebildene på.

Megapikselkamera og mp3-spiller
I likhet med S75 har SL75 fått megapikselkamera, med muligheter for å ta bilder med en oppløsning på opp til 1280 x 960 punkter.

Også her finner man muligheter for 5 x digital zoom og fotolys, i tillegg til at man kan ta opp videoklipp.

Musikkspiller er også på plass, og man finner dedikerte knapper for å starte denne på fronten av telefonen. Man kan imidlertid ikke bruke andre telefonfunksjoner mens man hører på musikk.

Stort interminne
SL75 har ikke fått støtte for minnekort, men har til gjengjeld et internminne på 52 MB. Dette holder i massevis for å lagre bilder og spill, men blir nok i minste laget dersom man skal bruke telefonen som musikkspiller.

Enheten har også fått blåtann, noe som åpner for sømløs overføring av data, såvel som bruk av blåtannbaserte hodesett og håndfrisett.

Man kan også overføre data ved å bruke USB-kabel. Noen infrarød port finner man imidlertid ikke.

For oppkobling mot internett har telefonen fått EDGE, og man kan dermed surfe i de samme hastighetene som S75, altså opp mot 200 Kbps. Når det ikke finnes EDGE-dekning bruker telefonen GPRS klasse 10.

SL75 har fått støtte for å videoringetoner, noe som innebærer at man kan stille inn telefonen slik at den spiller av et gitt videoklipp hver gang en forhåndsvalgt kontakt ringer.

Batteriet skal i følge Siemens levere opp til fem timers taletid og 300 timers standbytid.

Telefonen kommer i likhet med S75 på markedet i oktober, og vil ha en utsalgspris på rundt 3000 kroner.

På neste side finner du de fulle spesifikasjonene for begge modellene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen