To nye Canon IXUS-kameraer

Se større bilder i produktguiden

De to nye modellene i IXUS-serien føyer seg pent inn i rekken av små, lekre kameraer med mye funksjonalitet. IXUS-serien har blitt uhyre populær fordi den gir en god kombinasjon av størrelse, kvalitet, funksjonalitet og pris. De to nye modellene er intet unntak.

Toppmodellen IXUS 700 har omtrent den samme størrelsen som forrige toppmodell IXUS 500, men har fått økt skjermstørrelsen til 2 tommer, og oppløsningen til 7 megapiksler. Lysstyrken på objektivet ved full tele er også forbedret fra f/4,9 til f/4,1. IXUS 700 er omtrent nøyaktig like stort som IXUS 500, men er litt lettere. Det har fått noe kraftigere blits

Se større bilder i produktguiden

IXUS 50 har færre oppgraderinger, men en del er det. Den viktigste er kanskje vesentlig mindre størrelse, men likevel større skjerm. Den nye modellen har fått 2 tommers LCD-skjerm i liket med sin storebror, men størrelsen på kameraet er redusert til 86 x 53 21mm. Kameraet har også blitt vesentlig lettere, og veier nå bare litt mer enn to tredeler av IXUS 500. Likevel har Canon klart å beholde den optiske søkeren. Dette er gode nyheter for de som vil ha et lite, men fullt funksjonelt kamera, men dessverre har det sin pris. IXUS 50 har fått mindre sensor enn IXUS 500. Dette fører normalt til mer støy i bildet.

Alle Canons nye kameraer har fått den kraftige DIGIC II-prosessoren, som er den samme som sitter i de profesjonelle kameraene fra Canon. Det gjør at kameraene har store muligheter til å behandle bilder fort og grundig, og det kan dramatisk redusere støyproblemene som kan oppstå i små brikker og ved høy ISO-verdi. Det gjør også seriebildefunksjonen bedre. Begge de nye modellene kan ta 2 bilder i sekundet så lenge det er plass på minnebrikken, og begrenses ikke lengre av størrelsen på bufferet.

Se større bilder i produktguiden

Videofunksjonen er også kraftig forbedret. Begge kameraene kan ta opp video i 640 x 480 med 30 bilder i sekundet og med lyd. Det er også lagt inn en mulighet for å ta opp 320 x 340 med 60 bilder i sekundet hvis man trenger å fange spesielt raske bevegelser.

Kameraene vil bli tilgjengelig i april, og anbefalt utsalgspris vil være 3999 for IXUS 50 og 4899 for IXUS 700. IXUS 700 ligger i skrivende stund inne hos noen nettbutikker til priser 500 kroner lavere enn dette.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen