To nye Canon-objektiver

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

EF-S 17-55mm f/2.8
EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM er en normalzoom som kun passer på Canons kameraer med EF-S-fatning, altså EOS 300, 350, 20D og det nye 30D. Den vil da ha brennvidder tilsvarende 27-88mm, altså det mest brukte området. Det som gjør objektivet attraktivt er den store blenderåpningen på f/2.8 over hele området. Til tross for dette, er objektivet ganske kompakt. Bildestabilisatoren gjør også sitt til at du med dette objektivet kan fotografere i svært lite lys.

Objektivet er utstyrt med UD-glass for å redusere kromatiske avvik. Det har også to asfæriske elementer for best mulig skarphet. Eksotisk coating gjør også sitt til å optimere bildekvaliteten. Canon har med andre ord brukt det meste av det de har av eksotiske elementer og avansert teknologi for å gjøre dette objektivet best mulig.

Det gjenspeiler seg også i prisen. Canon oppgir en anbefalt utsalgspris på 10 999,- kroner. Det betyr en gatepris på antakelig i overkant av 9000. Det er med andre ord et kostbart, men tilsynelatende imponerende objektiv. Bildekvaliteten vil vi ikke uttale oss om før vi har sett bilder eller testet objektivet, men alt tyder på at dette bør bli svært bra.

At objektivet ikke har fått L-betegnelsen skyldes nok først og fremst at det er et EF-S-objektiv, og at Canon antakelig ikke ønsker å gi disse objektivene en slik betegnelse. Byggekvaliteten er heller ikke helt på L-nivå. Det virker solid nok, men ikke slik som for eksempel EF 24-70 f/2.8. Det gjenspeiler seg også i vekten, som er på 685g.

Objektivet blir ikke tilgjengelig som en pakke sammen med EOS 30D, og kommer på markedet først i juni.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

85mm f/1.2L
EF 85 f/1.2L II er det ultimate portrettobjektivet. Det har en usannsynlig stor blender, som gir tilsvarende liten dybdeskarphet. I tillegg er det kanskje ett av de skarpeste objektivene du får. Dette objektivet har egentlig eksistert siden 1989, men nå er det optimalisert for digitale kameraer, og har fått langt raskere autofokus. Den var kjent for å være heller treg på forgjengeren. Ellers er spesifikasjonene de samme som tidligere. Hvis du vil ha det ypperste, og du driver mye med portrettfotografering, er dette helt optimalt.

Objektivet støtter ikke manuell overstyring av fokusen, men setter du det til manuell fokus, har du et objektiv det er svært godt å fokusere med. Fokusringen har liten motstand, og den lave dybdeskarpheten gjør at du lett ser hvor fokuspunktet er.

En anbefalt utsalgspris på 20 999,- gjør at dette objektivet ikke blir allemannseie. Du kan vente det i butikkene i april.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen