To nye BlackBerry 7-mobiler lansert

RIM tenner fakkelen for to nye Torch-modeller.

De første modellene med det nye operativsystemet BlackBerry 7 er i ferd med å nå markedet. Dette skal etter sigende hente inn noe av forspranget Apple og Android-ligaen har fått når det gjelder brukervennlighet, ytelse og kompatibilitet.

Allerede denne måneden skal BlackBerry Bold 9900 bli å finne i norske butikker.

Les også: Spennende nykommere i august

Nå har den kanadiske mobilprodusenten RIM offisielt lansert både den nevnte Bold 9900 på et arrangement i London. Samtidig avslørte de to nye modeller i serien Torch (= fakkel, lys, lommelykt), nemlig BlackBerry Torch 9810 og Torch 9860.

Torch 9810 med touch og taster

BlackBerry 9810
BlackBerry 9810

BlackBerry Torch 9810 har, foruten det nye operativsystemet, blant annet en 1,2 GHz-prosessor og støtte for NFC til fremtidig mobilbetaling og overføring. Trykkskjermen er på 3,2 tommer (480x640 piksler), men mobilen har i tillegg et uttrekkbart fulltastatur. Videre kan vi nevne at den har et 5-megapikselkamera, støtte for trådløst internett via 3G/EDGE og Wi-Fi, samt GPS.

Det spås at denne vil komme på markedet i september.

Torch 9860, tidligere kjent som Monza

BlackBerry Torch 9860
BlackBerry Torch 9860

Hvis du har for vane å tråle gjennom det som er av mobilnyheter, har du kanskje kommet over navnet BlackBerry Monza. Dette var arbeidstittelen på den mobilen som nå har fått navnet Torch 9860. Denne kjører også BlackBerry OS 7, og har en 1,2 GHz-prosessor, NFC-støtte, 3G/EDGE/Wi-Fi-støtte og et 5-megapikselkamera.

Skjermen på Torch 9860 er imidlertid på 3,7 tommer, med en oppløsning på 400x800 piksler. Denne skal ifølge GSM Arena også slippes på markedet i september.

- Begge kommer til Norge

BlackBerry-importør Trigcom sier til Amobil at de to modellene også skal kunne kjøpes i Norge.

- De vil komme til Norge. Jeg har selv brukt 9860 nå i to måneder, og ser at denne vil bli en toppselger, spesielt på privatmarkedet. BlackBerry 7 er en stor oppgradering i forhold til dagens BlackBerry 6. Så denne høsten vil bli veldig spennende med flere store nyheter fra BlackBerry, sier markedssjef Jan Hatlebrekke i Trigcom.

- 9860 er kun touch, mens 9810 er både og. Torch 9810 er en oppgradering av dagens 9800 og ser identisk ut, men innmaten er kraftig oppjustert. Begge enhetene vil komme i løpet av høsten, forteller han.

Hatlebrekke nevner også at det er BlackBerry 9900 Bold som er toppmodellen deres, og denne kommer altså på markedet i august.

Kort om BlackBerry 7

BlackBerrys ferske operativsystem skal være inntil 40 prosent raskere enn dagens OS 6. Det skal etter sigende være mye bedre respons og flyt når du navigerer deg gjennom menyene enn før, og grensesnittet skal også være forbedret. Nettleseren skal dessuten være optimalisert for HTML5 og JavaScript.

Så gjenstår det å se om nye BlackBerry OS 7, og de nye modellene som kjører dette operativsystemet, kan bidra til å løfte RIM ut av krisen som nå pågår. Flere i RIM-ledelsen har som kjent sluttet, og selskapet vil nå vil kutte 2000 stillinger på verdensbasis (11 % av det totale antall ansatte).

Les mer: BlackBerry vakler

(Kilder: GSM Arena, RIM)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen