To megapiksler fra Casio

Mens mobilprodusentene hittil har dominert den teknologiske utviklingen i mobilmarkedet, ser det ut som om kameraprodusentene er i ferd med å ta over stafettpinnen i utviklingen av kameratelefoner. Og det er japanske Casio som står i front av disse, med sin nye storsatsing på mobiltelefoner.

Selskapet lanserte for kort tid siden en av de første megapiksel-telefonene på markedet, og har nå fulgt opp med den første telefonen på markedet med hele 2 megapikslers oppløsning - A5403CA. Den nye telefonen knuser den tidligere rekorden på 1,3 megapiksler (Sony Ericsson DoCoMo SO505i) og får de 0,3 megapikslers kameratelefonene her i Europa til å fremstå som rene leketøy.

Bildene, og filmklippene, man har tatt med kameraet kan siden vises på den høyoppløselige 240x320 pikslers skjermen og sendes via MMS. Man har også mulighet for å lagre bilder på det medfølgende MiniSD-kortet, som muliggjør å utvide telefonens minne fra 16 MB og helt opp mot 128 MB - noe som utvilsomt vil være nødvendig for større samlinger av 1600x1200 pikslers bilder.

Taletiden på to timer er vel kanskje en forventet bakdel ved telefonen, men vi tør ikke tenke på hvor raskt det integrerte kameraet vil suge opp batteriet når man knipser bilder i høyeste kvalitet. Dimensjonene er på sin side ikke noe å klage over - en 120 grams vekt og mål på 102 x 51 x 26 mm får kameratelefoner som Nokia 3650 til å fremstå som overdimensjonerte badeleker.

Siden A5403CA, såvel som alt annet av kameratelefoner med oppløsning over 0,3 megapiksler, kun kan brukes i det japanske mobilnettverket, må vi enda smøre oss med tålmodighet før vi får noen skikkelige kameratelefoner her til lands. Imidlertid verserer det rykter om en snarlig lansering fra Sony Ericsson som endelig skal bringe oss til den sagnomsuste megapikselen. Vi venter i spenning.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen