To Itanium-servere fra Fujitsu

Primequest 480 og 440 blir annonsert fra Fujitsu denne uken og begge kjører Itanium-prosessorer. Lanseringen faller trolig i svært god jord hos Intel, som fortsatt har litt problemer med å overbevise kunder om å satse på Itanium.

Skepsisen blant kundene har først og fremst sammenheng med at plattformen er såpass forskjellig fra tradisjonell x86-arkitektur og derfor krever spesiell programvare. I tillegg ligger disse serverne såpass høyt i pris at de nesten kun er aktuelle for spesielle segmenter som spesifikt har behov for IA64s sterke sider.

480-serien har støtte for opptil 32 prosessorer, mens 440 har plass til 16 stykker. Foreløpig ser det litt mørkt ut for den 128-veis versjonen man hadde planlagt å lansere mot slutten av 2006.

Fujitsu må sies å ha satt seg høye mål med disse to Itanium-serverene. Målet er nemlig å levere hele 10 000 av disse serverne i løpet av en toårsperiode.

Begge serverne kjører foreløpig "Madison"-versjonen av Itanium. Når Intel lanserer "Montecito" med dobbelkjerne kommer denne også til å bli integrert hos Fujitsu i form av en eller flere servere.

Fujitsu startet å levere sine første Itanium-servere i 2003 og kan vise seg å bli en viktig partner for Intel - kanskje spesielt i Japan og Nord-Amerika.

Inntil videre er det kun Red Hat Linux Enterprise Edition som er tilgjengelig som pre-installert operativsystem. Suse Linux og Windows Server 2003 blir mulig å levere i løpet av denne høsten.

Fujitsu har også interesser i SPARC og et partnerskap med Sun Microsystems, men selskapet ser ikke på dette som noe problem siden strategien er å kunne gjøre flest mulig kunder fornøyd med et bredt produktutvalg.

(Kilder: Cnet, Fujitsu)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen