To i en fra DFI

DFI lanserer nå er svært spesielt hovedkort som har fått navnet Hybrid P45-ION-T2A2. Som navnet hentyder befinner det seg her to plattformer på et hovedkort. Først og fremst har dette kortet et vanlig P45-brikkesett, men i tillegg er det klemt inn en Nvidia Ion-plattform.

Grunnen til at DFI har utviklet dette hovedkortet skal være tanken på miljøet og ønsket om lavere utslipp. De to plattformene fungerer helt uavhengig av hverandre, og slikt som filer kan enkelt deles mellom de to plattformene. Det hele blir styrt av en serie med switcher, blant annet også en KVM- og en LAN-switch. Det er med andre ord intet som er til hinder for at man bruker den samme skjermen, tastaturet og musen på de to plattformene.

Ifølge DFI skal man ha fire fordeler med dette systemet:

  • Energisparing: Mange brukere trenger en maskin som står på hele tiden, samtidig som de trenger litt ekstra kraft til tider. Skal vi tro DFIs utregninger kan en typisk bruker spare 65 prosent energi.
  • Lavere kostnader: Ettersom man sparer penger på å bruke det samme tastaturet, musen og skjermen på begge oppsett, samt at man kan dele ting internt er det ikke nødvendig å bruke så mye på maskinen.
  • Plassbesparelse: At to systemer i en sparer plass sier seg vel nesten selv.
  • Tidsbesparelse: Nå trenger man ikke vente på at jobber skal utføres, hopp over på den andre plattformen mens du venter.

Noen priser eller informasjon om tilgjengelighet er så langt ikke kjent.

(Kilde: DFI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen