To ganger 3G fra Sony Ericsson


(Klikk større bilde)

Sony Ericsson hadde gitt inntrykk av at de ville lansere minst en modell på årets 3GSM-konferanse i Cannes i Frankrike. I dag overrasket Sony Ericsson imidlertid en hel verdenspresse og lanserte to nye modeller - begge med støtte for videotelefoni og 3G.

På forhånd var det forventet at Sony Ericsson ville vise frem en ulisensiert utgave av selskapets bestselgende V800, som det siste halvåret har blitt solgt under logoen til Vodafone. Fortrinnsretten som Vodafone fikk på V800 skulle vare i et halvt år, og går ut i andre kvartal i år, samtidig som Z800 skal komme på markedet.

Endringene fra V800 er små, noe som i og for seg er bra. Z800i vil med andre ord ha både megapikselkamera med 1,23 megapikslers oppløsning, doble fargeskjermer og støtte for videotelefoni. En forbedring som var ventet var at Z800 skulle ha støtte for EDGE, men dette ser ut til å ha uteblitt. Dermed vil Z800 også kun ha støtte for trippelbånd GSM og GPRS i tillegg til UMTS-støtten.

Lekker skjerm og heftig kamera
Den interne skjermen i Z800 er den samme som i V800, altså en TFT-skjerm med fargedybde på 262.000 farger og en oppløsning 176 x 220 punkter. Skjermen vil ha en fysisk størrelse på 2,2 tommer, noe som gjør den til en av de største skjermene i en mobiltelefon til nå.

Den ytre skjermen er noe mindre, men nesten like imponerende. I denne har Sony Ericsson valgt å bruke oppløsningen 108 x 101 punkter, som ikke er langt unna det man får på en Nokia-telefon i lavere prisklasse. Fargedybden er satt til å være 65.000 farger, men skjermtypen er ukjent.

Kameralinsen skal, som nevnt, kunne ta bilder i en oppløsning på 1,23 megapiksler. Linsen er roterbar, slik at man kan bruke den til å føre videosamtaler over 3G-nettet. Skulle omgivelsene være mørke eller motivet være litt for langt borte, så vil Z800 i likhet med V800 ha både blitz og 4x digital zoom.

Multimedia for alle anledninger
Da V800 ble lansert under Vodafone-logoen, betød dette også at Vodafone brukte sitt eget menyoppsett. Dette førte til at man ikke kunne bruke telefonen optimalt mot andre nett enn Vodafone sitt, og enkelte brukere klaget også på problemer og restriksjoner på e-post, MMS og MP3-spilleren.

Z800 vil derimot benytte seg av Sony Ericssons eget menysystem, slik som vi kjenner det fra K700i og Z1010. Man vil også ha mulighet til å bruke MP3-funksjonaliteten fullt ut, slik at man kan bruke telefonen som en fullblods MP3-spiller. Med støtten for minnekortet Memory Stick Duo Pro, vil man kunne bruke minnekort i størrelser på opptil 1 GB.


(Klikk større bilde)

Man har også svært gode tilkoblingsmuligheter med Z800. Man har tilgang på både infrarød og Blåtann, som på de fleste telefoner i denne prisklassen. Man kan også koble telefonen direkte til datamaskinen ved hjelp av en USB-kabel.

Z800 vil komme på markedet i 2. kvartal. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen