To forskjellige bilder samtidig på TV-en

To forskjellige bilder samtidig på TV-en

Philips viste nylig frem sine nye 3DTV-er for 2011, og har i den anledning også demonstrert en ny og spennende Dual View-teknologi. Det er ikke lenge siden Sony viste frem noe liknende, men Philips er den første produsenten som får slik teknologi ut på markedet.

Dual View-teknologien innebærer at man ved hjelp av en kompatibel 3DTV, to par 3D-briller og en Playstation 3 kan se to forskjellige bilder på samme skjerm – og dette på samme tid.

Primært for spilling

Denne type funksjon vil passe ypperlig for folk som spiller konsollspill i stua. Den vanlige løsningen for tospiller er å dele opp skjermbildet i to – enten horisontalt eller vertikalt, noe som ikke er optimalt på grunn av forminsket skjermbilde og at man kan eventuelt se hva motstanderen driver på med.

Dette blir løst med Dual View der man altså kan se to ulike bilder på samme skjerm. Man tar på seg hver sitt 3D-brillepar – der det ene paret viser ett bilde til spiller 1, mens det andre paret viser et annet bilde til spiller 2. Bildene vises da i 2D, og ikke i stereoskopisk 3D.

Se en demonstrasjon av Dual View-teknologien her:


Per dags dato virker teknologien kun i spill og bare til Playstation 3, ettersom det er den eneste spillkonsollen hittil som støtter 3D. Philips vurderer å utvide teknologien til andre områder – som for eksempel at to personer kan se hvert sitt TV-program eller at man kan se på TV samtidig som en annen person spiller.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Philips hevder at den største utfordringen vil være å håndtere to separate lydspor på en fornuftig måte. Men da kan jo dette kanskje være en mulig løsning?

(Kilde: FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen