To billige kompaktkameraer fra HP

Se større bilder i produktguiden

De to nye kameraene fra HP er rettet mot nybegynnere og de som vil ha et kamera som tåler litt, og som ikke trenger all verdens funksjonalitet.

Photosmart M22 og M23 kommer uten optisk zoom, men med henholdsvis 6x og 7x digital zoom. Kameraet er værbestandig, og det er mye lettere å få til på et kamera uten optisk zoom. Dessverre har ikke HP offentliggjort særlig mange spesifikasjoner, så vi kjenner ikke brennvidden på objektivet.

I motsetning til mange andre billigkameraer har HP valgt å beholde autofokusen. Det vil normalt gjøre bildene en god del skarpere enn bilder fra kameraer med fixfokus.

Kameraet har ingen manuelle funksjoner (i hvert fall ikke som HP har opplyst om), så her er det bare pek og klikk. Det er ingen optisk søker, men en 1,5 tommers skjerm.

HP har lagt inn noen interessante funksjoner i disse kameraene. For det første har de, i likhet med blant annet Nikon sine kameraer, en funksjon for å fjerne røde øyne etter at bildet er tatt – en løsning som kan være mye bedre enn den tradisjonelle blinkingen med blitsen. Det er også mulighet for å gjøre mørke skyggepartier lysere. Dette kan fungere bra, men har en tendens til å gjøre bildene flate. Til sist har de lagt inn mulighet for å lime sammen flere enkeltbilder til ett panoramabilde.

Se større bilder i produktguiden

Når et bilde er tatt kan man der og da bestemme hva man vil gjøre med det, om man vil skrive det ut, lagre det på harddisken hjemme, eller sende det på e-post til noen man kjenner. Når man så kommer hjem og kobler kameraet til en PC, vil handlingene man har satt opp automatisk bli utført. Vi er ikke helt sikre på hva hensikten med det er, for det må være mye lettere å for eksempel velge hvem som skal få bildet på e-post ved hjelp av et e-postprogram enn ved hjelp av knappene bak på et lite kamera, men det kan kanskje være fint for noen.

Begge kameraene har metallhus, og Photosmart M22 er sølvfarget, mens M23 er mer messingfarget. Det er en prisforskjell på $20 i USA, noe vi finner litt pussig, siden den eneste funksjonsforskjellen er litt mer digital zoom, en funksjon som det ikke er noe vits i å betale mer for, spør du oss. I Norge vil Photosmart M22 ha en veiledende pris på 1295,- og bli tilgjengelig i april.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen