Sony Cyber-shot HX90V
Sony Cyber-shot HX90V (Bilde: Sony)

To superzoom-kompakter fra Sony

HX90V og WX500 kommer med 30x optisk zoom og optikk fra Carl Zeiss.

Sony har lansert to nye superzoom-kameraer, men de ulike navnene til tross er det i grunn to varianter av samme kamera. Den ene er bare litt mer «consumer», og den andre litt mer «prosumer».

HX90V og WX500 er begge kompakte kameraer i Cyber-shot serien, og kommer i en kropp som er veldig lik Sonys populære entusiastkompakt Sony Cyber-shot RX100 III. Begge har Vario-Sonnar T optikk fra Carl Zeiss med effektiv brennvidde på 24-270mm, som altså gir hele 30x optisk zoom. Maksimal blenderåpning er 3,5 i vidvinkelen, og 6,4 i tele-enden. Begge har også Sonys 1/2.3-tommers, baklyste CMOS Exmor R-bildebrikke med en oppløsning på 18,2 megapiksler, og Bionz X bildeprosessor. Begge kommer med fem-aksers optisk stabilisering.

Sony satte lisa høyt for seg selv med RX100 III, her kan du lese hvorfor »

Det som er mest verdt å merke seg er den store zoomen og bildestabiliseringen i forhold til størrelsen på kameraene. Begge to er omtrent på samme størrelse som Sonys RX100 III, og passer lett i en «vanlig» lomme. HX90V veier omtrent 245 gram, og WX500 klokker inn på 236 gram.

Elektronisk OLED-søker

WX500 Colours.
WX500 kommer i tre farger, men uten GPS og søker. Foto: Sony

Forskjellen på de to modellene ligger i at HX90V kommer med GPS, et noe utvidet håndgrep og en elektronisk søker av den fine «sprett-opp» typen som RX100 III imponerte oss med. Nytt fra RX100 III er at søkeren nå er en liten OLED-skjerm, men oppløsningen er betydelig lavere. Der RX100 III kunne skilte med 1,4 millioner bildepunkter, har HX90V ikke mer enn 638 400 bildepunkter, men hvordan dette vil oppleves i praksis gjenstår å se.

HX90V kommer med GPS, «sprett-opp» søker og bedre kameragrep.
HX90V kommer med GPS, «sprett-opp» søker og bedre kameragrep. Foto: Sony

Vi har sett på en prototype fra Sony, og begge modellene virker som spennende kameraer vi gjerne vil teste ut nærmere. Skulle vi fått i pose og sekk hadde vi ønsket oss en større bildebrikke, siden 1-tommer og større begynner å bli vanlig også blant små kameraer. Men med en så stor zoom i en så liten kropp, føler vi ikke at vi kan laste Sony så mye for dette. I forhold til prisen ser det i alle fall lovende ut; HX90V har en forventet utsalgspris på 4400 kroner, og lillebror WX500 har en forventet pris på 3700. Sony forventer å ha kameraene i salg i juni.

Vil du ha beskjed med en gang det er tilgjengelig? Sett opp et prisvarsel hos vår tjeneste Prisguide.no: Prisvarsel Sony HX90V - Prisvarsel Sony W500 »

Og mens vi venter på nye kameraer kan vi jo kose oss litt med de gamle. Har du for eksempel sett Canon T90, designperlen som skapte en ny kamerastandard (Tek Ekstra) »

(Kilde: Sony)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen