To-lags DVD+R snart klar

Ifølge medlemmer av organisasjonen DVD+RW Alliance, skal nye DVD+R-produkter lanseres neste år, som har nesten dobbel lagringskapasitet i forhold til dagens DVD+R.

Vi har også tidligere i høst skrevet om dette i en sak om at Philips jobbet med å doble lagringskapasiteten på DVD-plater. Teknologien som skal gjøre dette mulig heter DVD+R DL, og er utviklet av Philips, Verbatim og Mitsubishi Kagaku. Dette skal gjøre det mulig å legge et ekstra lag til på DVD+R-plater, slik at lagringskapasiteten økes fra 4,7 GB til 8,5 GB.

Den nye teknologien skal kunne gi fire timer med DVD-kvalitet eller 16 timer med VHS-kvalitet. DVD-platene skal være kompatible med dagens DVD-spillere ("stand alone") og DVD-ROM-drev.

DVD+R DL ble demonstrert i forrige måned i Japan og ble vist til pressen i London i forrige uke. Standarder for det nye formatet blir trolig ferdigutviklet allerede i år.

Lansering av det nye formatet kan bety mye for pluss-formatet (DVD+R/+RW), i forhold til minus-formatet (DVD-R/-RW), ikke minst på grunn av full kompatibilitet med både DVD-ROM og DVD-spillere.

Spørsmålet angående hva slags DVD-brenner man bør satse på, pluss eller minus, er heldigvis blitt mindre problematisk i dag, siden de fleste nye brennere nå støtter begge formatene.

Lansering av DVD+R DL vil trolig skje i april neste år, og de første produktene vil ha en brennehastighet på 2,4x.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen