(Bilde: Montasje: Akam.no)

To-i-ett fra Olympus

Kamerahusdeksel og objektiv i ett - er det mulig det da?

Olympus har sluppet mye snadder på årets Photokina. De har vist frem to nye kameraer i PEN-serien, de har sluppet et kompaktkamera og de har annonsert og lansert objektiver. Men de er ikke ferdig der. De hadde nemlig enda et ess i ermet. Som et lite vedheng kom kanskje den morsomste nyheten vi har sett på lenge: Olympus BCL-1580.

Les også: Anbefaling: Avanserte kompaktkameraer.

Olympus BCL-1580.
Olympus BCL-1580.

Bak det kryptiske modellnavnet Olympus BCL-1580 finner vi noe så lystig som et kombinert kamerahusdeksel og objektiv. "Er dette et såkalt pinhole-objektiv" lurer kanskje den nysgjerrige leser på? Absolutt ikke! Olympus har klart å skvise inn et lite 15 mm f/8-objektiv inni det ni millimeter tynne dekselet. Og vi skriver "skvise" fordi det er akkurat det de har gjort. Tre linseelementer fordelt på tre grupper utgjør all moroa inni der. Blenderen er statisk. Det betyr at den ikke kan endres, og på mange måter er det likt for et pinhole-objektiv. Det BCL-1580 har som et pinhole-objektiv ikke har er derimot en manuell fokusring. Det skal nevnes at Olympus BCL-1580 ikke har bildestabilisator.

Olympus PEN E-PL5 med BCL-1580.
Olympus PEN E-PL5 med BCL-1580.

BCL-1580 er en del av Olympus' accessoir-lansering til deres nye PEN-kameraer (E-PL5 og E-PM2). I tillegg til kamerahusdekselobjektivet lanserte de også skinnetui til begge kameraene, spesialdesignede grep til E-PL5, en kamerabag og undervannshus for å bruke E-PL5 under vann.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen