Bang & Olufsen overtar for Bose på noen av verdens største flyselskaper.
Bang & Olufsen overtar for Bose på noen av verdens største flyselskaper. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

To av verdens største flyselskaper bytter ut Bose med Bang & Olufsen

De fleste flyselskaper deler ut noen form for hodetelefoner til passasjerene sine på langturer, og på business- og førsteklasse pleier disse gjerne å komme med aktiv støydemping. 

Mange av verdens flyselskaper har operert med Bose i premiumkabinene sine, men nå bytter flere ut disse med danske Bang & Olufsen. 

Verdens beste flyselskap velger B&O

Sist ut er Singapore Airlines, som flere ganger er kåret til verdens beste flyselskap og blant annet opererer ruter fra København og Stockholm til Singapore, sistnevnte via Moskva.

H9i er meget komfortable hodetelefoner, selv til lange flyturer. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Singapore Airlines innfører nemlig Bang & Olufsen H9i på sin førsteklasse på flygninger med Airbus A380 i løpet av oktober. Selskapet skriver i en pressemelding at en kablet versjon vil bli tilgjengelig først, mens den trådløse versjonen vil bli tilgjengelig på utvalgte ruter med deres ypperste Suites-produkt. 

Deretter vil den kablede versjonen rulles ut til resten av selskapets førsteklassekabiner i november. 

Ikke alene 

American Airlines, verdens største flyselskap, annonserte samme endring bare for en liten uke siden. Også de bytter ut Bose QC25 med Bang & Olufsen-hodetelefoner i løpet av første halvår 2019. 

American Airlines-sjef Doug Parker sa på reisemessen Apex Expo at Bose hovedsaklig hadde vært ute etter merkeeksponeringen som kom med en slik avtale, ikke selve pengene de fikk inn.

De har derfor bestemt seg for å slutte å produsere hodetelefoner med trepinnetilkobling som brukes på fly, ifølge Economy Class and Beyond. I motsetning til vanlige QC25 har nemlig flymodellen fast, ikke utbyttbar, kabel. 

Er det et godt bytte? 

Bose QuietComfort 25 er et meget godt sett hodetelefoner, men støydempingen er bedre enn lydkvaliteten. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vi i Tek.no synes fortsatt Bang & Olufsen H9i er noen av de beste trådløse hodetelefonene vi har testet, med lydkvalitet som er mange nivåer bedre enn hva Bose QC25 kan by på.

På fly er imidlertid støydemping ofte viktigere enn ren og skjær lydkvalitet, og her er fortsatt Bose bedre over H9i – selv om Sonys nye WH-1000XM3 er den nye kongen av aktiv støydemping.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen