Tjente på treghet

Myndighetene har allerede straffet NetCom for at de ikke har holdt tidsfristene som de hadde ved bygging av 3G-nettet. Men bøtene som endte opp på ca en million kroner betyr lite når mobiloperatøren har spart flere milliarder kroner ved å vente.

             Barbara Thoralfsen

Prisfall på utstyr
En viktig årsak til besparelsene er at kostnadene for teknologien har falt betraktelig i den senere tid. Dette gjør at NetCom har hatt besparelser på opp mot en milliard bare ved å vente med utbyggingen.

– I 2000 beregnet vi kostnadene for å bygge 3G-nettet til mellom tre og fire milliarder kroner. I mellomtiden har prisene på utstyr til nettet har falt dramatisk, og vi bruker istedet omlag én milliard kroner på utbyggingen, sier NetCom-sjef Barbara Thoralfsson til DN.no

Besparelsene har også kommet GSM nettet til gode i følge DN.no. NetCom har brukt penger på å ruste opp GSM-nettet. Både dekningsgraden og kapasitet skal ha blitt forbedret. Samtidig er også en del av pengene blitt brukt for å utvikle bedre 3G-tjenester.

- Besparelsene har gjort at vi har kunnet bruke pengene på andre viktige ting. Vi har ikke satt dem i banken, men brukt dem på å bygge ut GSM-nettet til enda bedre dekning og kapasitet. Utsettelsene har altså gitt en samfunnsmessig gevinst, sier Thoralfsson til dn.no

Hvilke tjenester NetCom har tenkt å presentere må nok kundene vente med å se til 1. juni da Netcom åpner nettet sitt for 3G-telefoner. Per i dag er det kun mulig å benytte seg av nettet via pc-en og et datakort.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen