Tjener på Microsoft-avtale

Det virker absolutt som om Microsofts salg av Novell Linux-produkter går veldig bra for tiden. Selskapet måtte nylig handle for nye 100 millioner dollar for å kunne møte etterspørselen fra kunder. Det er spesielt supportavtaler på Suse Linux Enterprise Server som det går i, noe som tydeligvis genererer profitt for Microsoft.

Ironisk nok er dermed Microsoft god støtte for Novell i konkurransesituasjonen med Red Hat, som også selger såkalt Enterprise Linux.

Avtalen mellom Novell og Microsoft løper til 2012. Den ble først signert i slutten av 2006 og skapte ramaskrik blant en rekke Linux-entusiaster. Grunnlaget for samarbeidet var at man ønsket å gjøre programvare for Windows og Linux mer kompatible.

Microsoft har imidlertid påstått at en rekke Linux-programvare bryter med patentrettigheter og at leverandører som eksempelvis Red Hat bør betale for dette. Novell på sin side er beskyttet av samarbeidsavtalen og omfattes ikke av dette. Red Hat har til nå vært fullstendig klar på at de ikke kommer til å betale lisenspenger for open source-programvare.

Selv om Microsoft faktisk selger Linux-programvare og har en avtale med Novell, er det ingen tvil om at selskapene samtidig er konkurrenter.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen