Tjener fett på iPhone

Salget av Apples iPhone er for lengst i gang, og flere hundre tusen amerikanere har allerede svidd av 500 dollar, eller nesten 3000 kroner på en telefon som verken har MMS-funksjonalitet eller støtte for 3G.

Men hva tjener egentlig Apple på iPhone? I følge Portelligent, et firma som lever av teknologianalyser, er det ikke småpenger Apple sitter igjen med etter et iPhone-salg.

Portelligent har nemlig tatt fra hverandre et eksemplar av telefonen, og regnet seg frem til at komponentene i 4 GB-versjonen av iPhone koster rundt $200, eller knappe 1200 kroner. Komponentene i 8 GB-versjonen mener de koster Apple omtrent $220, eller 1300 kroner.

I butikken koster 4 GB-versjonen av iPhone rundt 3000 kroner, mens 8 GB-versjonen koster omtrent 3500 kroner. Om Portelligent har rett, tjener Apple altså henholdsvis 1800 og 2200 kroner for hvert iPhone-eksemplar de selger.

Men ikke alle er enige med Portelligent i hva det koster Apple å produsere et iPhone-eksemplar. Analyseselskapet iSuppli har kommet frem til at 8 GB-versjonen av iPhone koster Apple $265, eller rundt 1500 kroner å produsere, skriver nettstedet MacNN. Det vil i såfall bety at Apple tjener rundt 2000 kroner for hver telefon som selges.

Det er imidlertid rimelig å anta at en del av disse pengene går ut til andre formål, som for eksempel markedsføring.

Les mer om iPhone >>

(Kilder: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen