Om ikke knust, så i alle fall overgått.
Om ikke knust, så i alle fall overgått. (Bilde: Shutterstock | Motasje: Tek.no)

Macen har gått forbi iPaden

Apples kvartalstall viser en negativ trend for selskapets nettbrett

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apples kvartalsrapport viser at selskapet for første gang siden 2011 tjener mer penger på bærbare datamaskiner enn nettbrett. Nettsiden The Verge skriver at ifølge Apples kvartalstall har elektronikkgiganten det andre kvartalet av regnskapsåret (januar-mars, Q2) tjent 5,6 milliarder dollar på salg av MacBooker, og 5,4 milliarder dollar på salg av iPader. En forskjell på rundt 1,5 milliarder norske kroner.

Den relative forskjellen er ikke så stor, men det er en liten milepæl i trenden vi har sett en liten stund der store smarttelefoner ser ut til å spise mye av nettbrettmarkedet. I tillegg kan det være, som The Verge også skriver, at det har vært for lite nyskapning blant nettbrettene til at folk ser verdien i å oppgradere.

MacBook Air klarer fortsatt å imponere, les vår test her »

Selger fortsatt flere nettbrett

Men selv om Apples bærbare PC-er generer mer penger enn nettbrettene, selger de lang flere nettbrett enn PC-er. Der Mac-salget fra januar til mars lå på 4,6 millioner solgte enheter, solgte Apple 12,6 millioner nettbrett. Selv om det er svært mange, er det en tydelig nedgang fra fjorårets 16,3 millioner enheter.

Men fortsatt er det iPhone som er den store melkekua, og av en total kvartalsomsettning på 58 milliarder dollar, sto de populære smarttelefonene for 40 milliarder dollar. Apple melder om en total bruttofortjeneste på 40,8 prosent.

Neste gang får vi kanskje vite hvordan det har gått med Apple Watch; vi fikk en sniktitt i mars uten å bli helt overbevist »

(Kilder: The Verge, Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen