Tjen penger på Flickr-bildene dine

Stadig flere velger å bruke den Yahoo-eide tjenesten Flickr for å laste opp bilder, og nå har de inngått en avtale med Getty Images for videresalg av dine bilder. Du blir nok neppe millionær med mindre du har et virkelig blinkskudd, men noen ekstra lommepenger kan alltid komme godt med.

Verdens største
Getty Images er utvilsomt verdens største bildebyrå, og sitter på rettighetene til nesten 400.000 bilder, samt 30.000 timer med videomateriale. Gettys kunder er hovedsaklig til kreativt bruk, presse og media, og til bedrifters presentasjoner.

Du kan imidlertid ikke bare bare laste opp alle bildene dine til Getty Images, de aller fleste henvendelser vil komme via ikke ring oss, vi ringer deg-prinsippet, men Getty oppfordrer alle Flickr-brukere til å laste opp potensielle bilder til deres side iStockphoto.com.


Getty Images-gründerne Jonathan Klein og Mark Getty måtte selge firmaet for 2.4 milliarder dollar tidligere i år for å dekke gjeld.

Ukjente summer
Det er fremdeles uklart hvor mye du kan få betalt for bildene dine, men det som er helt sikkert er at du må gjennom en omfattende registreringsprosess, og at firmaet stiller ganske strenge krav til både størrelse og kvalitet på bildene. Yahoo kommer imidlertid ikke til å stikke av med noen av pengene dine i tilfelle du skulle være så heldig å få solgt noe. Både Yahoo og Getty påpeker at alle avtaler vil inngås direkte mellom fotografen og Getty Images.

Så langt har bilder lagret hos Flickr vært utilgjengelige for kommersiell bruk, men nå har altså de to sterkt kriserammede selskapene slått kreftene sine sammen for å skape en helt ny businessidé. Fordelen er at du også kan tjene på det.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen