TiVo og Conax samarbeider om fremtiden

Foregående år ble de siste analoge bakkesendingene slukket, og dermed var vår TV-hverdag blitt helt digital. Dette betyr at en digitaldekoder har kommet på plass i stereobenken, og vi har alle fått et forhold til denne mottakeren – både på godt og vondt.

Det norske krypteringsfirmaet Conax, som blant annet leverer sikkerhetsløsninger til Canal Digital, har inngått en avtale med det amerikanske firmaet TiVo. Dermed skal det beste fra begge parter forenes i en ny dekoder.

- Vi ser frem til å starte samarbeidet med TiVo, og har stor tro på at vi, ved å slå sammen det beste fra begge parter, kan gi brukerne en helt ny TV-opplevelse, forklarer administrerende direktør Berit Svendsen i Conax.

(Artikkelen fortsetter)


Ny brukeropplevelse
TiVo har over en ti års periode utviklet et brukervennlig brukergrensesnitt, som sammen med en PVR-funksjon gitt amerikanske TV-seere mulighet til å personifisere sin TV-hverdag. Vil du lese mer om TiVo så klikk her.

- TiVo har et fenomenalt renommé i USA. Ikke bare for oppfinnelsen av PVR, men også for utviklingen av markedets mest omfattende plattform for hybridløsninger med kringkastning over bredbånd. Det er den eneste aktøren som har lykkes med å integrere innhold fra noen av de mest populære nettstedene, som for eksempel YouTube og Blockbuster med tradisjonell kringkastning. Og det i et enkelt og levende brukergrensesnitt som allerede er tilgjengelig på markedet i USA, sier Svendsen.

Kommer i 2011
Den kommende samarbeidsdekoderen vil som nevnt inneholde programvare fra TiVo, samt sikkerhetskryptering fra Conax. Det er ennå ikke kjent hvilken produsent som kommer til å produsere den nye dekoderen, men at de første boksene vil komme på verdensmarkedet i 2011.

- Vi vil ikke gå ut med hvilke produsenter vi kommer til å samarbeide med ennå, men vi tar
sikte på å ha de første dekoderne ute på markedet i 2011, forteller Svendsen.

(Artikkelen fortsetter)


Kanskje til Norge?
Det norske selskapet tilbyr sine sikkerhetsprodukter til over 350 digital-TV-leverandører, fordelt på mer enn 80 forskjellige land. Blant leverandørene finner vi blant annet Canal Digital, men de kan ikke på dette tidspunktet bekrefte om vi får se den kommende dekoderen på det norske markedet.

- Canal Digital ser alltid på nye løsninger og tjenester. TiVo produkter er selvsagt interessant å vurdere også for Canal Digital, sier Jørgen Thaule i Telenor Broadcast.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen