Titanic synker igjen – på Twitter

Teknofil Titanic synker igjen – på Twitter

Titanic synker igjen – på Twitter

Ny trend å gjenskape historiske hendelser gjennom tweets.

På natten den 15. april 1912 ble det grandiose passasjerskipet Titanic rammet av et isfjell på sin jomfrutur fra Southhampton i England til New York City i USA. Ulykken og forliset kostet nesten 1500 mennesker livet.

Dette er snart nøyaktig 100 år siden, og i den anledning har det britiske forlaget The History Press satt i gang med å gjenskape skipets fatale reise på Twitter.

Hverdagsliv

Twitter-siden blir fortløpende oppdatert, og du kan blant annet lese om forberedelsene til turen, selve reisen og ulykken i april. Tweetingen startet 10. mars og varer frem til 15. april, når skipet kommer til å forlise.

Blant de nyeste oppdateringene er et fotografi fra dekk og et innlegg om at Nordpolen kan være et irritasjonsmoment for navigatører.

Ny trend

Det er en ny trend å gjenskape historiske begivenheter på Twitter. Et annet eksempel er WW2 Tweets from 1940, som livetweeter Den andre verdenskrig fra dagens samsvarende datoer og tidspunkter i 1940 og seks år frem i tid.

WW2 Tweets drives av den unge historikeren Alwyn Collison, og har hittil over 220 000 følgere på den sosiale mikrobloggingtjenesten.

The History Press slipper en iPad-app den 15. mars, hvor du kan se en virtuell rekonstruksjon av det berømte forliset.

Sjekk ut TitanicVoyage på Twitter.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen