Illustrasjonsbilde

Teknofil Tissende franskmann saksøker Google

Illustrasjonsbilde

Tissende franskmann saksøker Google

Gjort til latter i nabolaget etter Street View-flause.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En franskmann har stevnet Google for rettet etter at søkegiganten publiserte et bilde av ham på karttjenesten Street View med buksene nede – nesten bokstavelig talt.

Hele verden kan nemlig se at mannen urinerer i sin egen innkjørsel, og han hevder at dette har gjort ham til latter i hele den lokale landsbyen nordøst i Frankrike. Nå krever han erstatning for tort og svie.

Google Street View er en interaktiv karttjeneste som lar brukere zoome ned på gatenivå rundt omkring i verden og navigere rundt ved hjelp av 360-graders panoramabilder. Bildene blir tatt av biler som kjører rundt, og tjenesten er også tidligere blitt kritisert i henhold til personvern.

Kjent igjen

Det aktuelle bildet.
Det aktuelle bildet.

Franskmannen, som er i 50-årene og bor i en landsby med rundt 3000 mennesker, forlanger at Google sletter bildet. Flere naboer og landsbyboere skal ha kjent ham igjen, til tross for at ansiktet er sensurert. I tillegg krever han 10 000 euro i erstatning, eller i underkant av 75 000 kroner.

– Alle har rett til privatliv, sier mannens advokat Jean-Noel Bouillard.

– Denne saken er mer morsom enn alvorlig, men hvis han hadde blitt tatt bilde av mens han kysset en annen kvinne enn sin kone, ville han hatt det samme problemet.

Trodde han var skjult

Mannen trodde han var skjult fra offentlig innsyn da han latet vannet, ettersom porten var lukket igjen. Googles kamera klarte likevel å ta bilde av mannen ettersom det er plassert forholdsvis høyt.

Googles advokat mener at saken burde avfeies, og det gjenstår å se hva retten har å si når de kommer med sin kjennelse 15. mars.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen