Guide

Tips til lekrere skrivebord

Vi har nylig tatt for oss datamaskinens skrivebord, og gitt deg noen små tips til hvordan du kan rydde det for en del ikoner. Men om du faktisk klarer å fjerne en del ikoner kan det være at du får et slags luksusproblem når bakgrunnsbildet kommer til syne. Noen foretrekker å eliminere problemet ved å velge en ensfarget bakgrunn, mens andre igjen synes det er greit med en estetisk tiltalende bakgrunn når den kommer frem i dagen.

Litt avhengig av hva slags operativsystem du starter med har du flere forskjellige bakgrunner å velge mellom, men utvalget er kanskje ikke alt hva du har ønsket deg. Dette kan du selvsagt gjøre noe med hvis du har et bilde du liker liggende på PC-en. (Om du er helt fersk: prøv å høyreklikke på bildet du vil bruke, og velg Sett som skrivebordsbakgrunn...)

Men har du dårlig med kvalitetsbilder på datamaskinen (eller er lei de du har), kan du jo kikke litt rundt på Internett.

Noen kjappe linker
Ikke spesielt uventet er det et vell av forskjellige nettsteder der ute som skryter av å være stedet du finner din neste skrivebordsbakgrunn (eller wallpaper som det heter på engelsk), men i praksis er det også mye rart rent kvalitetsmessig. Som en start kan du jo sjekke ut disse:
 
InterfaceLIFT
Dette nettstedet har fokus på naturfotografier, og i tillegg til høy oppløsning på bildene kan du også laste ned versjoner for mobile enheter. Plukk noe herfra om du har dårlig med utsikt på jobben.Flickr
Selvfølgelig har de en egen gruppe for sånt. Det finnes forresten også en applikasjon for deg som ikke klarer å bestemme deg, og vil ha noe nytt hver dag.

Customize.org
Høres det slitsom ut å bla gjennom tusen sider, prøv å sortere på farge eller tag.

Pixelgirl Presents
Et alternativ for jentene? (I det minste et alternativ til dette eller dette.)

Wikipedia
Javisst er det en del fine bilder der som egner seg godt.

Desktop Earth
Okei, så er dette egentlig bare en eneste bakgrunn, eller faktisk er det en egen applikasjon som kjører jordkloden på skjermen din. Denne bakgrunnen forandrer seg etter hvert som dagen (eller natten) går, slik at du alltid ser hvor det er morgen, dag, kveld og natt. Bildet forandrer seg også med årstidene for å representere vinter og sommer. I tillegg legges (om du ønsker) det faktiske skylaget oppå dette igjen - en sak som virkelig blir interessant når det er sesong for tropiske orkaner.Flere skjermer?
Dersom du har flere skjermer i forskjellig størrelse og er litt nøye på det har du DisplayFusion, et program som både finnes i betalings- og gratisversjon. Sistnevnte lar deg enkelt plukke forskjellige bakgrunner for de enkelte skjermene, eller kjøre ett bilde over flere skjermer om mulig.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen