TIPS: Tenk økonomisk, kjøp mobiltilbehør til jul

Julaften er rett rundt hjørnet, og det er nok flere enn undertegnede som ikke har begynt på julegavehandelen ennå. Når tiden blir knapp, er god råd dyre. Disse skal du imidlertid få helt gratis.

For de fleste av oss er det en vel stor utgift å kjøpe ny mobiltelefon til slekt og venner. Hvorfor ikke kjøpe noe ekstra til den mobilen de allerede har?

Alternativ tekst mangler

Ekstra lader
Det er ikke uten grunn at mobilbutikker lever godt på å selge ladere til mobiltelefoner. Mange av oss er nemlig distre nok til å glemme igjen mobilladeren på ferie, eller andre steder. Om du har en surrete onkel eller en glemsk storesøster, kan derfor en ekstra lader være en fin gave.

I prisguiden finner du alt fra billadere til bordladere det bare er å sette mobiltelefonen oppi når man kommer hjem. Veldig praktisk, og vanskelig å rote bort.

Dersom du er på jakt etter noe bærbart, kan vi anbefale Motorolas trådløse lader P790, som vi testet tidligere denne måneden.

Pris: Fra 30 kroner

Alternativ tekst mangler

Bæreveske
Å miste laderen er en ting. Å miste telefonen er noe helt annet. Derfor kan det være en idé å kjøpe en bæreveske til mobiltelefonen denne julen.

Du bør imidlertid tenke over om mottakeren vil sette pris på en klump på beltet eller ikke. En svart skinnveske skriker ikke alltid at du er motebevisst.

I prisguiden finner du forskjellige bærevesker og etuier, som kan festes i beltet eller legges i lommer eller vesker.

Pass på å kjøpe en veske som passer til mottakerens telefon.

Pris: Fra 70 kroner

Alternativ tekst mangler

Håndfri
Får du smerter i hjernebarken av å snakke i telefonen? Har du en tante som mener hun er mobilallergiker? Da kan håndfri være en bra gave. Med et hodesett kan mobilen legges i lomma, og du blir ikke så sliten av å snakke lenge. Med andre ord en bra gave til storsnakkeren også.

Prisguiden byr på hodesett til alle mobiltelefoner. Du finner også blåtannhåndfri, men dette er kanskje ikke så greit å kjøpe til noen som ikke liker stråling...

Pris: Fra 43 kroner

Alternativ tekst mangler

Bilholder
Mange kjører rundt og prater i mobilen i bilen i den tro at det holder med håndfri for å snakke lovlig. Du må imidlertid også feste telefonen fast i nærheten av rattet for at onkel politi skal smile og vinke deg videre neste gang du kommer i kontroll.

En bilholder kan derfor være en gave som sparer mottakeren eller deg selv flere tusenlapper. Og så skal det også gjøre deg til en tryggere sjåfør.

For å kjøpe rett holder må du vite hva slags telefon mottakeren har. I tillegg må du kjøpe en festebrakett som passer til bilen. Dette kan kjøpes gjennom mange bilforhandlere. I prisguiden finner du holdere til de fleste telefoner.

Pris: fra ca 100 kroner

Alternativ tekst mangler

Minnekort
Hvis du har en venn som har lyst på mp3-spiller og har en mp3-kapabel telefon, kan du spare kontoen din for store bevegelser og vennen din for lommeplass ved å kjøpe et minnekort. Om mottakeren ikke er av de mest teknisk begavede, kan du også gi vekk en gratis time med mobilmusikkkurs.

Om du ikke er så bevandret i mobilmusikkens verden, kan du ta en titt på vår guide til emnet. Før du kjøper minnekort, må du imidlertid vite hvilken type som passer i mottakerens telefon. Du bør også tenke over hvor stor kapasitet du skal kjøpe, men vi anbefaler at du går for minst 512 MB.

Pris: Avhengig av størrelse og type

Alternativ tekst mangler

Musikkhodesett
Dersom du vil gi noen en god mobil musikkopplevelse til jul, holder det ofte ikke med minnekort. Mange mobiltelefoner blir nemlig levert med hodesett som har pill råtten lyd.

Dette fikser du kjapt ved å spandere en overgang til vanlige hodesett og et nytt hodesett dersom det ikke er inkludert. Sony Ericsson, Nokia og Samsung har alle sammen overganger som du finner i prisguiden.

Pris: Fra 60 kroner

Alternativ tekst mangler

Trådløst musikkhodesett
Hvis mor di liker musikk, men hater ledninger, kan et trådløst musikkhodesett være på sin plass. En del telefoner med blåtann støtter også det som kalles A2DP. Det betyr at musikken overføres trådløst.

Her gjelder det imidlertid å ha tunga rett i munnen. Kjøper du et A2DP-hodesett til en person uten A2DP-telefon, er det penger ut vinduet. Et kjapt søk i prisguiden avslører om telefonen til mottakeren har A2DP.

Vi har gjort en stortest av A2DP-hodesett det i anledningen kan være verdt å få med seg. I tillegg har vi testet Sony Ericssons HBH-DS970, og Nokias stereoanleggadapeter AD-42W.

Pris: Fra ca 400 kroner

Ting å tenke på:

1: Rett mobil
Sjekk og dobbelsjekk at du vet hvilken mobiltelefon mottakeren har. Det er kjedelig å få tilbehør som ikke passer.

2: Tenk på tiden
Nå er det ikke mange dagene til julekvelden er over oss. Du bør derfor vurdere om du har tid til å vente på gaver som sendes fra nettbutikker. Da bør du også vite at det koster å være sent ute med julegavene. Å handle i en vanlig butikk er nemlig som regel en del dyrere enn å handle på nett.

3: Kan det byttes?
Husk å få med deg byttelapp når du handler. Kanskje har mottakeren allerede tilbehøret du har kjøpt. Ta også vare på kvitteringen. Det er lurt dersom mottakeren får problemer med utstyret og må reklamere på det.

Ta også en titt på våre gavetips dersom du skal kjøpe mobil til noen i år.

Lykke til!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen