TIPS: Høstens beste mobilkjøp

Skal du kjøpe ny mobil? Her er de telefonene Amobils redaksjon anbefaler i høst.

Forretningsmannen: Nokia E90

Er du ute etter en telefon du kan bruke i jobben, er Nokia E90 et av de beste kjøpene du kan gjøre. Her får du med deg hele kontoret i lomma, og man kan like gjerne kalle dette for en mini-PC som en mobiltelefon.

Telefonen fikk et soleklart terningkast seks i vår test. Blant annet på grunn av den store skjermen, som gjør at du får god oversikt. Vi ble også spesielt imponerte over hvor godt nettleseren fungerer på den store skjermen.

Et fullt tastatur sørger for at du kan skrive e-post og dokumenter raskt og effektivt.

E90 har E90 har all teknologi du kan forvente i en moderne profftelefon. Wi-Fi, super-3G, 3G og Edge sørger for at du alltid får den beste hastigheten når du surfer på internett eller henter inn e-post.

I tillegg har telefonen gode planleggerfunksjoner. GPS er også på plass, slik at du finner frem i storbyen.

E90 er også enkel å ta i bruk, takket være brukervennlige og lett forståelige menyer.

Les mer om E90:

Sjekk også: HTC S710
Trenger du en mer lommevennlig telefon enn Nokia E90, bør du ta en titt på HTC S710. Telefonen er imponerende liten, samtidig som det har et fullt tastatur. I tillegg har den en fullgod planlegger og andre proffunksjoner.

S710 har Windows, mens E90 har et menysystem som heter S60. Windows åpner for muligheten til å for eksempel synkronisere via Exchange.

S710 har ikke mulighet for like rask internettilgang via mobilnettet som E90 har, og GPS mangler. Det er en grei pris å betale for å få en mer lommevennlig størrelse.

Les mer om S710:

 

Den aktive: Nokia 5500 Sport

Enten du går bestiger fjell, eller spiller fotball kan det være greit å ha en mobil passer livsstilen. Nokia 5500 Sport gjørt det.

5500 Sport er den eneste telefonen på markedet som tåler litt vannsprut og fall i bakken. Telefonen er nemlig laget i rustfritt stål og gummi.

I tillegg kan 5500 Sport telle skrittene dine, siden den har en innebygget bevegelsessensor. Det er god motivasjon uansett om du er en urban jogger eller du går turer i skog og mark.

At 5500 gjør en god jobb som musikkspiller er heller ingen ulempe. Dermed er det enkelt å høre på din egen musikk mens du trener.

Les mer om 5500 Sport:

 

Musikkelskeren: Sony Ericsson W580i

W580i er en av de beste musikkspillertelefonene på markedet. Lydkvaliteten er på alle måter god, og hodesettet som følger med i pakken er helt greit selv om telefonen ikke yter sitt beste før du plugger inn et bedre hodesett.

Ikke bare er lyden god, men musikkspilleren er også enkel å bruke og har de siste finessene. Videre er alt du trenger av ekstrautstyr være på plass, og en utmerket RDS-radio skader heller ikke.

Når du skal skifte låt, er det bare å dra telefonen opp av lomma, holde ned Walkman-tasten og slenge telefonen mot høyre for neste låt og mot venstre for forrige låt(PS! Ikke mist telefonen).

Les mer om W580:

Sjekk også: Nokia 5300
Nokia 5300 koster lite, og gir deg mye moro for pengene. Også denne telefonen er en suveren musikkspiller, til tross for den lave prisen. Alt du trenger er i pakken, og det medfølgende hodesettet gir god lyd.

Musikkspilleren er lett å betjene, og har alle de innstillingsmulighetene du kan kreve. Radio er også innebygget.

Les mer om 5300:

 

Moteløven: LG KE850 Prada

LG Prada er herlig moteriktig i minimalistisk stil, som bør oppfylle de kravene den motefikserte har til design og trender.

Skjermen dekker hele fremsiden av telefonen, og her finner du nesten ingen taster. Det meste styres rett på den berøringsfølsomme skjermen.

LG og Prada disker opp med noe unikt i mobilverdenen. De to har samarbeidet tett om alle detaljene, og resultatet er både gjennomført og stilfullt.

Det du må betale for en stilfull og moteriktig mobil, er imidlertid ikke lite. Telefonen koster rundt 5500 kroner i skrivende stund.

Les mer om LG KE850 Prada:

Sjekk også: Neonode N2
Er du ute etter en liten mobil, kan N2 være verdt en titt. Telefonen er så liten at det faktisk er vanskelig å tro at det er en mobiltelefon.

Også brukergrensesnittet er noe helt for seg selv. Her drar du fingrene over forskjellige steder på skjermen for å utføre handlinger i menyene, og det hele fungerer bra etter litt tilvenning.

Velger du N2 foran LGs Prada-telefon får du for eksempel et dårligere kamera og kortere batterilevetid. Det er altså prisen for en mindre mobil.

Les mer om N2:

 

Bildeentusiasten: Nokia N95

Ja, vi vet at kameraentusiasten ikke nøyer seg med et mobilkamera. Men liker du å ta mange bilder for minnenes skyld, kommer du ikke utenom at et godt mobilkamera er hendig. Mobilen har du med deg overalt, mens kompaktkameraet ofte ligger hjemme når du trenger det.

N95 stiller med dagens beste mobilkamera. Bildene blir gode, og bør holde til å bevare minnene dine. Oppløsningen er på fem megapiksler, og et fotolys sørger for å lyse opp objekter i mørke rom.

I tillegg stiller N95 med gode muligheter for videoopptak, og videokvaliteten er den beste vi har sett på en mobiltelefon noensinne. Videoene blir skarpe og fine, og søkeren fungerer bra.

Les mer om N95:

Sjekk også: Sony Ericsson K810i
K810i leverer bilder i oppløsninger inntil 3,2 megapiksler. Dette er ikke like mye som Nokia N95, men bildene blir fortsatt skarpe og gode, og de er absolutt sammenlignbare med Nokias kamerakonge.

Fordelen med K810i, er at du får en skikkelig blits og får derfor mye bedre bilder i mørke omgivelser.

Les mer om K810i:

 

Bestemor: Emporia

Emporia byr på det de eldre ønsker seg av en mobiltelefon – minst mulig. Telefonen har ellers store taster og lettforståelige menyer.

En egen nødknapp på baksiden får telefonen til å ringe til utvalgte pårørte. Foruten denne funksjonen, har telefonen en innebygget lommelykt.

Les mer om Emporia:

 

Ungdommen: Sony Ericsson S500i

En ungdomstelefon må kunne spille musikk. Spill og andre morofunksjoner gir også pluss i margen, samtidig som prisen ikke bør være for høy. S500i oppfyller alle disse kravene.

Når telefonen ringer, lyser den opp i form av blinkende lys i forskjellige farger. Telefonen skifter også utseendet i menyene etter hvilken tid det er på døgnet.

S500i kommer med programmene MusicDJ, som lar deg komponere egne ringetoner, PhotoDJ, som er et bildebehandlingsprogram, og VideoDJ, som lar deg sette sammen bilder og videoklipp i en serie.

Det følger to hjernetrimspill med telefonen. I tillegg kan du installere nye spill og programmer, siden telefonen støtter Java.

S500i kan også brukes som musikkspiller, og det medfølgende hodesettet fungerer greit. Du trenger imidlertid å investere i et minnekort, siden dette ikke følger med i pakken. Ellers får du bare plass til 3-4 låter.

Les mer om S500i:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen