Guide

TIPS: De beste påskemobilene

Musikkelskeren -- Samsung X830

X830 gjør en så god jobb som musikkspiller, at mange blir overrasket når de hører at det også er en mobiltelefon.

Den er knøttliten, lett og smal. Lydkvaliteten er topp, og du kan spille musikk i lang tid før batteriet konker. Det eneste minuset er at telefonen er låst til 1 GB lagringsplass, siden den ikke støtter minnekort.

Fra 2400 kr uten abonnement
Fra 400 kr med abonnement

PS: Om du synes X830 blir for dristig, vil vi anbefale deg å kikke på en av Walkman-telefonene til Sony Ericsson. Dette er solide telefoner med god lydkvalitet og alt av tilbehør.

Fotografen -- Sony Ericsson K800i

Vi har anbefalt den samme kameratelefonen i over et halvt år nå, og det er fortsatt Sony Ericsson K800i som er kongen på haugen.

Telefonen tar bilder i en oppløsning på solide 3,2 megapiksler, og med den beste kvaliteten på markedet.

Autofokus sørger for at bildene blir skarpe, og Xenon-blitsen sørger for skikkelig belysning. Men husk at du alltid vil få bedre bilder med et digitalkamera, selv de i billigste klasse.

Fra 3100 kr uten abonnement
Fra 900 kr med abonnement

PS: Det kan også være verdt å vente på Nokia N95, som kommer butikkene i slutten av april. Her pumpes oppløsningen opp til 5,2 megapiksler.

Skituren -- Nokia 5500 Sport

Enten du står på snøbrett eller telemark pleier det å gå røft for seg. Skal du ha telefonen med i opp i løypen bør du ha en telefon som tåler en tråkk. En av de mest solide telefonene vi har testet det siste året er Nokia 5500.

Gummipolstring og solid materialbruk sikrer at telefonen overlever knall og fall i bakkene, såvel som litt fuktighet. I tillegg har telefonen innebygd mp3-spiller som du kan høre på mens du kjører.

Fra 2100 kr uten abonnement
Fra 1 kr med abonnement

PS: Du vil kanskje også ha en mobil som er god å filme i løypen med? Da bør Nokia N93i være verdt en titt. Men vi kan ikke garantere at det 6500 kroner dyre gliset overlever de verste fallene. Få deg mobilforsikring!

Forretningskvinnen -- HTC Tytn

Om du trenger et kontor for lomma, er det ingen vei utenom en skikkelig smarttelefon. Vi anbefaler deg å kjøpe HTC Tytn. Da kan du lese e-post og redigere Word og Excel-dokumenter på en stor og oversiktlig 2,8 tommers skjerm.

Telefonen er konstant koblet opp mot internett i høy hastighet, både via mobilnettet og det trådløse nettverket på jobben. Det hele drives av en kraftig 400 MHz Intel-prosessor.

Fra 6200 kr uten abonnement
Fra 4800 kr med abonnement

PS: Om du synes prisen på Tytn blir i stiveste laget, kan du kikke på en Sony Ericsson M600i. Denne telefonen koster bare halvparten så mye som Tytn, men har mange av de samme funksjonene. Du sier riktignok farvel til Wi-Fi, og må ta til takke med en mye svakere prosessor. Til gjengjeld passer M600i mye bedre i lomma.

Allrounderen -- Sony Ericsson K610i

En annen telefon som biter seg fast i topplistene våre er Sony Ericssons K610i. Det er det mange gode grunner til.

Telefonen er liten og lett, koster ikke for mye og er enkel å bruke. Samtidig har den alt du kan forvente av funksjoner, som 3G, mp3-spiller og et godt kamera.

Fra 2000 kr uten abonnement
Fra 1 kr med abonnement

PS: Hvis du har litt mer penger å rutte med, kan du ta en titt på storebror Sony Ericsson K800i. Denne modellen har alle de samme gode egenskapene som minstemann, og kan i tillegg by på markedets beste mobilkamera, større skjerm og radio.

Moteløven -- Sony Ericsson W880i

Syltynne telefoner er moteriktige som aldri før, og den heftigste av dem alle er W880i. Her får du all den elegansen en ni millimeter tynn telefon gir, uten å gjøre kompromisser verken på teknologi eller funksjoner. Og nevnte vi at den er bygget i metall?

Det som kan være et hinder for noen, er at tastaturet ikke er særlig praktisk å skrive med. (I så fall bør du heller kikke på vår andre anbefaling i kategorien, Samsung X820.)

Fra 3800 kr uten abonnement
Fra 1600 kr med abonnement

PS: Om penger er uviktig, er det Nokia 8800 Sirocco du skal ha. Telefonen koster det hvite utav øyet, men er også noe av det frekkeste du får kjøpt i en mobilforretning. Den er utformet i stål, og skjermen er laget i safirglass som ikke ripes opp av nøkler og mynter. Du får dessuten en komplett pakke av tilbehør, med matchende hodesett, bæreveske og bordholder.

Bestemor -- Nokia 6125

For den eldre garde kan det ofte være et problem at mobiltelefonene blir for små. Nokia 6125 har store taster og lettlest skjerm.

I tillegg er den intuitiv å ringe med: Du åpner telefonen for å ta imot samtaler, og lukker den for å legge på.

Fra 1700 kr uten abonnement
Fra 100 kr med abonnement

 

Minstemann -- Sony Ericsson W200i

Når minstemann skal ha seg mobil, er det ikke alltid lurt å betale for mye.

Telefonen kan raskt få seg en smell eller glemmes igjen, og da er det greit at den ikke kostet en formue i utgangspunktet. Sony Ericsson W200i er en praktisk telefon med kamera og mp3-spiller. Den har også god batterilevetid, slik at poden ikke trenger på å huske å lade den hver eneste dag.

Fra 1300 kr uten abonnement
Fra 1 kr med abonnement

PS: Om poden klarer seg uten musikk og kamera, kan du få en Nokia 2610 for halve prisen. Dette er en veldig enkel telefon, som egner seg best til å ringe med.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen