TIPS: De beste julemobilene

Julaften nærmer seg, og det begynner å bli på tide å handle presangene. Og hva er vel en bedre presang til dine kjære enn en mobiltelefon? Her er modellene vi anbefaler denne julen.


Alternativ tekst mangler

Den musikalske -- Sony Ericsson W850i

Det er gøy å ha med seg musikken når du er ute og farter, og enda mer gøy om du kan klare deg med én dings. En musikktelefon er derfor en nyttig presang til den som liker å lytte på musikk.

Vårt tips er at du ligger unna de største beistene mobilprodusentene har laget den siste tiden, og heller kjøper deg en liten og smidig mobil som kan ligge i lomma.

En telefon vi trygt kan anbefale er Sony Ericsson W850i. Den spiller musikk med topp lydkvalitet, og er brukervennlig. Ikke minst har den en fiffig funksjon kalt TrackID, som kan identifisere sanger du hører på radio eller kafé.

Fra 3700 kr uten abonnement
Fra 1700 kr med abonnement

 

Alternativ tekst mangler

Håndverkeren -- Nokia 5500 Sport

Om du skal kjøpe telefon til en nevenyttig kar, bør du ha noe som tåler en trøkk. Det finnes bare én egnet kandidat i butikkene, og det er Nokia 5500 Sport.

I testen vår ga vi den en lang dusj og et 2 meter høyt fall mot asfalten, uten at den tok skade av det. Her har du altså en julepresang som skulle vare en stund.

Telefonen har dessuten det meste av funksjoner, som to megapiksler kamera og mp3-spiller. På toppen av det hele er den verken særlig stor eller klumpete, den sklir faktisk galant ned i de fleste lommer.

Fra 2600 kr uten abonnement
Fra 700 kr med abonnement

 

 

Alternativ tekst mangler

Moteløven -- Samsung X820

En mobil kan være det perfekte motetilbehør, men du skal selvsagt også kunne kreve at den er god å bruke. En telefon vi mener scorer bra både på det ytre og det indre, er Samsung X820.

Dette er en syltynn telefon. Selv ikke Motorolas barberblad kan måle seg med den 7 millimeters tykkelsen. I tillegg har X820 en stor og god skjerm, og den er heller ikke særlig dyr.

Fra 2400 kr uten abonnement
Fra 700 kr med abonnement

PS: Om penger er uviktig, er det Nokia 8800 Sirocco du skal ha. Telefonen koster det hvite utav øyet, men er også noe av det frekkeste du får kjøpt i en mobilforretning. Den er utformet i stål, og skjermen er laget i safirglass som ikke ripes opp av nøkler og mynter. Du får dessuten en komplett pakke av tilbehør, med matchende hodesett, bæreveske og bordholder.


Alternativ tekst mangler

Forretningskvinnen -- HTC Tytn

Noen trenger å ha kontoret med seg i lomma, og da finnes det ingen vei utenom en skikkelig smarttelefon.

Vi anbefaler deg å kjøpe HTC Tytn. Da kan du lese e-post og redigere Word og Excel-dokumenter på en stor og oversiktlig 2,8 tommers skjerm. Telefonen er konstant koblet opp mot internett i høy hastighet, både via mobilnettet og det trådløse nettverket på jobben. Det hele drives av en kraftig 400 MHz Intel-prosessor.

Fra 6300 kr uten abonnement
Fra 5400 kr med abonnement

PS: Om du synes prisen på Tytn blir i stiveste laget, kan du kikke på en Sony Ericsson M600i. Denne telefonen koster bare halvparten så mye som Tytn, men har mange av de samme funksjonene. Du sier riktignok farvel til Wi-Fi, og må ta til takke med en mye svakere prosessor. Til gjengjeld passer M600i mye bedre i lomma.


Alternativ tekst mangler

Minstemann -- Sony Ericsson Z530i

Når minstemann skal ha seg mobil, er det ikke alltid lurt å betale for mye. Telefonen kan raskt få seg en smell eller glemmes igjen, og da er det greit at den ikke kostet en formue i utgangspunktet.

Sony Ericsson Z530i er en praktisk telefon med både kamera og blåtann, som kan utvides til musikkspilller om det skulle være behov for det.

Den har også veldig god batterilevetid, slik at poden ikke trenger på å huske å lade den hver eneste dag.

Fra 1300 kr uten abonnement
Fra 1 kr med abonnement

PS: Om poden klarer seg uten kamera og mp3-spiller, kan du få en Nokia 2610 for halve prisen. Dette er en veldig enkel telefon, som egner seg best til å ringe med.


Bestemor
-- Nokia 6125

For den eldre garde kan det ofte være et problem at mobiltelefonene blir for små. Nokia 6125 har store taster og lettlest skjerm. I tillegg er den lett å forstå seg på: Du åpner telefonen for å ta imot samtaler, og lukker den for å legge på.

Fra 1900 kr uten abonnement
Fra 150 kr med abonnement


Alternativ tekst mangler

Allrounderen -- Sony Ericsson K610i

Om du ikke har noen spesifikke krav, og bare vil ha en god og grei mobiltelefon, vil vi anbefale deg å kjøpe Sony Ericsson K610i.

Den er liten og lett, koster ikke for mye og er enkel å bruke. Samtidig har den alt du kan forvente av funksjoner i en mobiltelefon anno 2006, som 3G, mp3-spiller og et godt kamera.

Fra 2200 kr uten abonnement
Fra 1 kr med abonnement

PS: Hvis du har litt mer penger å rutte med, kan du ta en titt på storebror Sony Ericsson K800i. Denne modellen har alle de samme gode egenskapene som minstemann, og kan i tillegg by på markedets beste mobilkamera, større skjerm og radio.

Tips når du handler

1. Sammenlign alltid prisene til butikkene før du handler. Det pleier å være ekstra store prisforskjeller på mobiltelefoner rundt juletider. Det naturlige stedet å starte handlerunden er i prisguiden vår.

2. Om du skal gi bort en mobiltelefon til jul, så ikke kjøp den bundet. Det er stusselig å pakke opp en presang som kommer med en regning oppi. Du sparer dessuten ingenting på å kjøpe en telefon med binding, du skyver bare halve regningen over på mottakeren.

3. Mobiler har blitt stadig vanligere under juletreet, så forhør deg gjerne først om andre i famile og vennekrets planlegger å gi en mobil til samme person. De færreste har bruk for to telefoner.

4. Mange har blitt merkefanatiske med årene. Nytt merke betyr at du må lære deg et nytt menysytem og nye skrivemetoder. Om den du skal gi til er av det konservative slaget, kan det ofte være greit å kjøpe en telefon av samme merke som de har i dag.

5. Ta vare på kvitteringen. Den trenger du for garanti og reklamasjoner. Det er også lurt å si at mobilen er en presang, slik at butikken kan forsegle esken og gi deg byttelapp. Mobiler er dyre varer, og butikkene vil som regel kreve at esken er urørt for å ta dem i retur.

Lykke til!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen