Tips: Cinch

I årevis har Mac OS X hatt Exposé-funksjonen for å gjøre det enklere å finne nettopp dét vinduet, programmet eller hva det nå skulle være du har åpent. Men når du vel har funnet det, og kanskje et annet, så vil du kanskje sette de ved siden av hverandre, eller fått det til å fylle hele skjermen. I Mac OS X så er maksimér-knappen ikke alltid en maksimeringsknapp på forventet vis, så i blant må man da dra ut vinduet manuelt i hjørnet og plassere det rett, dette kan være tidkrevende og frustrerende om man vil få det til nøyaktig. Windows 7 har en veldig fin løsning på dette og også det å sette vinduer ved siden av hverandre. Cinch gir veldig lik funksjonalitet til Mac-brukere.

Om du vil ha et vindu til å fylle hele skjermen drar du det rett og slett opp mot toppen, så vil en stiplete ramme komme frem og fylle hele skjermen, slipper du vinduet nå så fyller det hele skjermen.

Animasjon som viser hvordan stille to vinduer ved siden av hverandre.
GIF som viser hvordan man stiller to vinduer ved siden av hverandre.

Om du vil ha et vindu til å ta opp halve skjermen drar du vinduet til venstre eller høyre side, den stiplete rammen vil komme frem og fylle halve skjermen på den siden, slipp vinduet, voilá!

Cinch fungerer også med Spaces, om du drar vinduet til en side og holder det der vil vinduet bli med deg til neste skrivebord, og kan slippes der.

Cinch er tilgjengelig fra Irradiated Software og koster 7 USD (omtrent 42 kroner). Løsningen er dessverre ikke perfekt eller altomfattende, det er flere programmer som kan være problematiske på ulike måter, for eksempel Terminal. Se Irradiated Software og velg "Known Limitation" for mer informasjon. Irradiated Software har også en lignende programvare som heter SizeUp, men som bruker tastaturkommandoer, denne tilbyr også litt flere muligheter.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen