TIPS: Er fjellovergangen stengt?

Tips Sjekk trafikkmeldingene med mobilen

Er fjellovergangen stengt?

Fjelloverganger i Sør-Norge preges akkurat nå av kolonnekjøring og stengte veier.

På Statens Vegvesens sider kan du avgrense søket og få opp en liste med veimeldinger.
På Statens Vegvesens sider kan du avgrense søket og få opp en liste med veimeldinger.

Det har vært kolonnekjøring over Dovrefjell, og Hardangervidda er stengt og blir ikke åpnet i dag. Ved å sjekke veimeldingene på mobilen kan du unngå å bli stående fast på fjellet.

Det fins to internettjenester som er greit å vite om.

m.vegvesen.no/trafikk kan du trykke på "Fjelloverganger i Sør-Norge" for å få opp status på de forskjellige overgangene. 

NRK gir deg trafikkart

Alle er imidlertid ikke like kjent overalt, og det kan være vanskelig å planlegge uten å se hvilke veier som er stengt og hvilke som er åpne på et kart. Derfor er det veldig greit at NRK har laget en karttjeneste, som fungerer relativt OK på mobiltelefoner flest. Denne tjenesten finner du på trafikk.nrk.no. Her må du velge fylke, men uansett hvilket fylke du velger kan du bla hvor du vil i kartet og du får opp veimeldingene fra alle fylkene. 

Kanskje det er lurt å legge til bokmerker til disse nettadressene på mobiltelefonen din, hvis du kjører mye eller vil stoppe ofte for å sjekke trafikkmeldingene mens du kjører. På Android-telefoner kan du holde fingeren på startskjermen og velge å legge en snarvei til et bokmerke rett på skrivebordet.

NRK viser kart med trafikkmeldingene plottet inn. Her er det enkelt å se hvilke veier som er stengte.
NRK viser kart med trafikkmeldingene plottet inn. Her er det enkelt å se hvilke veier som er stengte.

There's an app for that

Applikasjonen "Veimeldinger Lite" av "Enkel Innovasjon" er et annet alternativ. Denne applikasjonen henter data fra Statens Vegvesen, og gjør i bunn og grunn akkurat det samme som nettsiden m.vegvesen.no/trafikk – uten kart. Vi synes derfor det blir overflødig med en egen applikasjon, når det er vel så greit å ha en snarvei til originalen i tillegg til NRKs karttjeneste. 

I tillegg kan du alltid ringe trafikksentralen på telefonnummer 175.

Uansett alternativ, er det aller viktigste å kjøre forsiktig på vinterføret og i dårlig sikt. Ha også med tilstrekkelig mat og drikke, klær og bensin til langvarige stopp på fjellet. Og husk å bruke tåkebaklysene der sikten er dårlig!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen