TEST: Tippeligascoringene på mobilen
Test

Tippeligascoringene på mobilen

(Publisert 17.mars)

Første runde i årets Tippeliga ble avsluttet med kampen mellom Sandefjord og Brann, der hjemmelaget vant 3-1. Med de fire målene fra den kampen ble det totalt scoret 23 mål, og med mobiltjenesten til Alt om fotball fra TV 2, får du tilgang til alle Tippeligascoringene på mobilen.
Det kan imidlertid bli en dyr affære å se scoringene på mobilen. Har du tilgang til en PC med internettilgang, får du til sammenligning se scoringene gratis.
Selvmål av TV 2
På TV 2 Sumos nettsider står det kort skrevet at du kan sende ”MobilTV” til 1984 for gratis link/bokmerke for din nettleser på mobilen. Vi gjorde dette, men da vi trykket på linken, fikk vi kun opp TV 2 øvrige mobiltjenester, som for eksempel nyheter, været, klipp fra Norske Talenter og andre TV 2-produksjoner. Det stod ingen ting om Alt om fotball, ei heller om TV 2 Sport eller noe lignende.
Dermed måtte vi lete litt på egenhånd. Vi tastet inn http://wap.tv2.no i nettleseren på mobilen, trykket ”Sporten”, og deretter en banner-reklame for Alt om fotball. Da havnet vi riktig. Vi prøvde deretter å logge direkte inn med http://wap.altomfotball.no, men det fungerte ikke. Taster du http://www.altomfotball.no (ikke wap), kommer du til den vanlige nettsiden som bruker mer enn en megabyte i datatrafikk for å lastes inn. Du forventer å få tilgang til Tippeligascoringene du vil se, når du sender en SMS for å få riktig link, og da er det frustrerende å måtte lete frem på egenhånd for å finne riktig side. At TV 2/Alt om fotball ikke har klart å ordne dette til seriestart, kan betraktes som et ”selvmål”.

Skudd utenfor
TV 2 Sumo oppgir til Mobilen.no at det vil koste 59- eller 69 kroner per måned for å abonnere på høydepunkter/scoringer fra fotballportalen Alt om fotball til mobil, men informasjon om dette på wap- eller websidene er ikke synlig noe sted. Vi finner imidlertid en link under ”Min TV 2 Mobil”, hvor det står at du kan abonnere på fotball til mobilen:
TV 2 har Norges ledende fotballtjeneste for mobil! Her kan du se kampene fra eliteserien direkte på din 3G-telefon. 69 kr per måned [Legg til]
Vi ”legger til”, og får umiddelbart en SMS der det står at vi har tilgang til "2sport", og at abonnementet kan stoppes ved å gå inn på ”Min TV 2 Mobil” og trykke stopp. Vi får ingen informasjon om hvor vi kan se ”kampene fra eliteserien direkte” på vår 3G-telefon, og trykker ”Stopp”. Vi får ikke bekreftet at tjenesten er stoppet, og det ser ut til at vi har betalt for en måned. Tilbake på Alt om fotballs wap-sider, trykker vi ”Scoringer”. Her stod det tidligere at det kostet 9 kr. per klipp i parentes bak hver scoring, men nå er parentesene borte. Aha, så det var det TV 2 mente med at du kan ”se kampene direkte”; Litt misvisende kanskje, men høres det for godt ut til å være sant, så er det som oftest nettopp det. Bomskudd.
B-laget
Om du ikke har flakset deg til å finne ovennevnte abonnement under ”Min TV 2 Mobil” på TV 2s wap-sider, er prisen 9 kroner per videoklipp på sidene til Alt om fotball. Avhengig av hvilken type mobil du har, vises enten klippet direkte når du bekrefter kjøpet ved et tastetrykk på mobilen, eller så laster du ned videoklippet og spiller det av i Real Player.
Kvaliteten på videoklippene er relativt dårlig, og størrelsen på klippene er normalt i underkant av 1,5 megabytes. Det er ikke spesifisert om datatrafikk er inkludert i prisen du betaler, men for klipp fra for eksempel Norske Talenter står det at du må betale for datatrafikken i tillegg. Bildet er nokså grumsete, og det er også lyden, men vi kan kanskje ikke forvente allverdens av kvalitet på videoklipp som er beregnet på mobil riktig ennå. Du får derimot sett scoringen, og det er kanskje det aller viktigste. Er du en komplett fotballfanatiker som ikke får sett favorittlaget ditt verken på TV eller web en runde, får du faktisk din søte dose Tippeligafotball på mobilen i et slikt nødstilfelle. Er det verdt å betale 9 kroner per scoring hvis laget ditt vinner 4-0 mot erkerivalen? Ja, det er det. Men om du for eksempel vil se alle de 23 scoringene fra denne Tippeligarunden på mobilen uten abonnement, blir prisen 207 kroner – og det er det absolutt ikke verdt. Det er naturlig å tro at prisen på 9 kroner per scoring er satt kunstig høyt for at du skal kjøpe et løpende månedsabonnement i stedet, men da burde det vært langt enklere å finne tilstrekkelig informasjon om hvordan du abonnerer på tjenesten på samme side som du finner scoringene.Pipekonsert?
Det er nokså innlysende at TV 2s nystartede prosjekt Alt om fotball ikke var i god nok form for Tippeligastarten. Ideen er imidlertid god, og med visse justeringer på den tekniske løsningen har Alt om fotball en god sjanse til å etablere seg som et førstevalg for fotballfrelste mobilbrukere. I tillegg til norsk fotball, får du også videoklipp fra spansk La Liga og treningskamper. Så vidt vi kan se, er det kun scoringer og utvisinger som er tilgjengelig. Flere høydepunkter – gjerne gratis, eller til en lavere pris – hadde vært fint for de som utålmodig følger kampen på mobilen. Har du tilgang til en PC med internett, får du se alle scoringene fra Tippeligaen gratis via TV 2 Sumo og deres samarbeidspartnere, og da er mobiltjenesten så godt som verdiløs.
Tjenesten fortjener likevel ingen pipekonsert, for den leverer varene på en del områder. Vi skulle bare ønske at den var enda litt bedre. TV 2 Sumo hevdet at Alt om fotball-løsningen ikke var helt klar før seriestart, og det er derfor håp om at den vil bli bedre om kort tid. Med Tippeligaens første runde i lomma skuffelsen derimot stor – og det er bare delvis fordi favorittlaget tapte.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen