Tippeligaen gjør TV 2-comeback
Teknofil
(Bilde: Bøe, Torstein/Scanpix)

Tippeligaen gjør TV 2-comeback

... etter 4 år på sidelinjen.

TV 2 skriver i en pressemelding at de har kjøpt den norske delen av C More Sport. I tillegg vil en ny samarbeidsavtale med C More Film sørge for at TV 2 får tilgang til filmer og serier som førstnevnte selskap har rettigheter til. Kjøpet må godkjennes av Konkurransetilsynet før avtalen trer i kraft.

- Konkurransen om rettigheter i det norske markedet fra store internasjonale giganter som Discovery, Netflix og HBO blir stadig tøffere. TV 2 ønsker, som en sentral norsk aktør, å bli mer konkurransedyktig på nettopp det innholdet som vi nordmenn er opptatt av, sier administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2 i pressemeldingen.

C More har i dag rettigheter på TV-serier fra blant annet HBO, Showtime og AMC, samt en rekke filmstudioer. I tillegg har de siden 2011 hatt rettighetene til å vise seks av åtte Tippeligakamper. Videre har de internasjonale rettigheter innen fotball, ishockey, tennis, golf, motorsport, riding og ekstremsport.

Tippeligaen er «tilbake»

Interessen for norsk toppfotball har falt i grus etter at Tippeligaen forsvant fra reklamefinansierte TV 2-kanaler for noen år siden. Det har blant annet DagbladetBT og Nettavisen skrevet om tidligere. Da C More tok over, måtte fotballfansen isteden kjøpe dedikerte kanalpakker for å følge favorittlaget. TV 2 satt igjen med to kamper, som etter hvert ble flyttet vekk fra hovedkanalen.

TV 2 avslører ikke hva slagplanen deres er, nå som de får tilbake alle Tippeliga-rettighetene. Likevel er det nærliggende å tro at de enten viser noen kamper på TV 2 eller TV 2 Sportskanalen, eller at flere av kampene bakes inn i deres TV 2 Sport Premium-tilbud sammen med engelsk fotball. I tillegg vil utvilsomt streamingtjenesten TV 2 Sumo bli et alternativ.

- Vi ser frem til et tett og konstruktivt samarbeid med norsk fotball både på klubb- og forbundsnivå. Ved at alle kampene samles hos TV 2, kan vi utvikle samarbeidet og produktet videre. Dette vil også gi alle tilhengerne som følger fotballen, og som ser frem til Tippeligastarten i april, et enda bedre samlet tilbud, sier Sandnes.

Publikumstallene i Tippeligaen har dalt de siste fem årene
Vil robot-fans ta over tribunene neste sesong? »

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen