TIPA Awards 2006

Alternativ tekst mangler
TIPA har i år delt ut priser i totalt 34 kategorier. I tillegg til å gi for kameraer i ulike klasser har de også priser for skrivere, skjermer, kalibreringsutstyr, videokameraer, analoge filmer og mer. I fjor hadde de pris for beste analoge speilreflekskamera. Den har falt bort i år, antakelig fordi det ikke har kommet noen nye.

I speilrefleksklassene, gjør Nikon det sterkt i år. De har fått totalt tre priser. Nikon D200 er en naturlig vinner i det TIPA kaller ekspert-klassen, mens D50 vant i nybegynnerklassen. I tillegg har AF-S VR Micro Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED fått prisen for beste profesjonelle objektiv. Dette er meget sterk prestasjon, særlig med tanke på at det ikke er så lenge siden Nikon ikke hadde noen nyere modeller i D200-klassen, og dermed lå et hestehode bak andre produsenter.

Canon fikk pris for beste profesjonelle digitale speilreflekskamera med EOS 5D. Vi synes kanskje det er litt rart, siden mange ikke vil putte 5D i den profesjonelle klassen, siden kamerahuset minner mest om EOS 30D. Men kameraet gir bildekvalitet og har en pris som fort setter det i denne klassen, og mange profesjonelle bruker kameraet, selv om det ikke er vanntett eller veier over ett kilo.

I tillegg har ett speilreflekskamera til fått pris. Olympus E-330 fikk pris for beste nyskapning, med støtte for å bruke LCD-skjermen som søker.

Canon fikk også pris for beste lommekamera med Ixus 65. Men det er flere klasser for digitalkameraer. Fujifilm F30 fikk prisen for beste kompakte digitalkamera. Dette skal ha samme bildesystem som F10 og F11, og bør dermed gi svært høy bildekvalitet. Panasonic TZ1 fikk prisen for beste Ultrazoom, der TIPA framhever størrelse, bildestabilisator og optikk. Samsung fikk pris for beste multimediakamera med Digimax i6 PMP for et svært kompakt kamera som også er en MP3-spiller og videoavspiller.

Blant skrivere ble det priser til både Panasonic, Epson, HP og Canon.

Dette viser at det er et stort spenn i produsenter av utmerkete produkter i mange kategorier. Vi trenger med andre ord ikke være alt for bekymret for monopolsituasjoner riktig ennå.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen