Tintin uten penger

Flere gigantiske suksessfilmer på CVen viser seg å ikke alltid være en garanti mot skeptiske studiosjefer. Stor-regissørene Steven Spielberg og Peter Jackson har nå fått erfare dette, da Universial Pictures nylig avslo å delfinansiere Tintin-filmen.

Tintin-tegneserien er kjent for sine ville historier...
Tintin-tegneserien er kjent for sine ville historier...

Dyre navn

Ifølge LA Times satte Universal seg på bakbeina etter at de ble overrakt det endelige budsjettet til filmen, som kom på hele 130 millioner dollar.

Selv om et annet stort filmselskap, Paramount Pictures, allerede har sagt seg villig til å finansiere halvparten, skal Universal ha ansett prosjektet for å være for økonomisk risikabelt.

Blant annet ville Spielberg og Jackson ha stukket av med rundt 30 prosent av inntektene fra blant annet kinobilletter, DVD-er og salg av TV-rettigheter, noe som ville ha tilsvart den nette sum av rundt en halv milliard norske kroner.

I tillegg er Tintin-figuren relativt ukjent i USA, da de fleste tilhengerne befinner seg i Europa. Filmen skal benytte samme type animasjon som "Beowulf" og "Polarekspressen", og ingen av disse filmene har oppnådd den inntjeningen som vil være nødvendig for å gjøre Tintin-prosjektet profitabelt nok. Dette kan også ha vært en medvirkende årsak til avslaget.

...og sine eksotiske omgivelser.
...og sine eksotiske omgivelser.

Langvarig drøm

Tintin er opprinnelig en belgisk tegneserie skapt av Georges Remi og handler om en reporter som reiser rundt i verden på spennende eventyr sammen med sin trofaste hund, Snowy. Den første boka ble skrevet i 1929 og den siste ble publisert i 1986, tre år etter forfatterens død.

Spielberg skal ha hatt ønske om å lage en film basert på Tintin-tegneserien helt siden 1983, da han skaffet seg filmrettighetene. Meningen er å lage en trilogi, og Spielberg hadde håpet å starte innspillingen denne måneden.

I skrivende stund er Paramount Pictures i ferd med å ta en avgjørelse på hvorvidt de skal finansiere hele prosjektet. Går alt i boks, vil innspillingen sannsynligvis starte neste måned.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen