– Tinnitus kan behandles med musikk
Teknofil
(Bilde: Vimeo/Shutterstock)

– Tinnitus kan behandles med musikk

Hvis det suser i øret ditt, bør du sjekke ut denne nye tjenesten.

Tinnitus, eller øresus på godt norsk, er noe som i varierende grad rammer veldig mange mennesker. De som er rammet av tinnitus hører en plagsom pipelyd som ikke går bort. Tilstanden skyldes en slags feilstimulering av hørselsansen i hjernen.

Nå har et tysk selskap utviklet en tjeneste som angivelig gjør det mulig å behandle øresus, skriver Engadget. Med web-appen Tinnitracks skal du først definere hvilken frekvens det er som skaper øresusen. Deretter tilpasser appen musikken du ønsker å høre på ved å legge til et filter som luker ut denne frekvensen. Ifølge utvikleren vil  hjernen over tid klare å tilpasse seg, og tinnitusen blir angivelig mindre merkbar.

Behandlingsmetoden er basert på kliniske studier som har blitt gjort på området.

Dyr tjeneste

For at behandlingen skal lykkes, må du etter sigende høre på de tilpassede låtene 1-2 timer om dagen i minst et halvt år. Tinnitracks er imidlertid langt ifra gratis: Du må punge ut hele 19 euro (164 kroner) per måned for å få tilgang til tjenesten.

Ettersom tjenesten er helt ny, er det vanskelig å bedømme om Tinnitracks faktisk leverer det den lover. Det som kanskje teller positivt er at utviklerne allerede har vunnet flere priser, nå sist på SXSW Accellerator for oppstartsselskaper. I tillegg er hodetelefonprodusent Sennheiser med som partner.

På nettsiden til Tinnitracks kan du sjekke hva din tinnitus-frekvens er, og se om den faller inn under tjenestens grenser. 

Hørselshemmedes Landsforening advarer:
– Åpent kontorlandskap kan gi deg hørselskade »

 (Kilde: EngadgetTinnitracks)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen