Tingsek ? Too Many Feelings At The Same Time

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Malmöbaserte Magnus Tingsek er fortsatt popstjerne. På de tidligere album har han forsiktig sjonglert med diverse uttrykk: Mikset folk med svale reggaerytmer, dratt frem kassegitaren og bydd villig på americana, tolket Depeche Mode på en godkjent måte og kokettert med Willie Nelson-country - alt gjort med en popstjernes fremtoning og patos, vel og merke. Og alt i alt med vekslende hell.

Magnus Tingsek repeterer seg selv.
Magnus Tingsek repeterer seg selv.

Sly, Stevie og Jamiroquai

På ”Too Many Feelings At The Same Time” gjør Tingsek nok et hamskifte, men tungen visler med spillende bevegelser som før. Under en strålende discokule på en skyfri sommerhimmel, vrikker, danser og åler glattpolerte Magnus seg inn i pop/soul/funk-horisonten med en mojito i neven og en babe i armkroken.

Har man ikke sansen for lettbent soulpop med marginal variasjon, er i tilfellet videre lesing simpelthen spilt møye. Svermer du derimot for svensker som utstråler grenseløs begeistring for Stevie Wonder, Jamiroquai og Sly & the Family Stone i et musikklima som er både avslappet, uformelt og moderne, ja, da kan godeste Tingsek være midt i blinken. Klarer du attpåtil å svelge unna flørtende smukkasgeberder og musikalsk frieri fra den småhese falsettprinsen av Skåne, da burde dagen være reddet.

Pop med hyggelig gemytt

Gjennom perleporten og inn i hans himmelrike varter hovedrolleinnehaveren opp med snille pianoakkorder og pyntelig sang i March Moon - ikke så ulikt Maroon 5 i utseende og formel. Så eksploderer synthbass og stakkato-strykere i et riktig så anslående refreng som bærer et udefinerbart og litt svevende ”typisk svensk 90-talls pop”-stempel. Den litt kjøligere Dreams har et irriterende ”na-na-na” refreng, som gradvis bygger seg opp innpakket i synth/blåservegger som gir assosiasjoner til Jaga Jazzist på en smilende popdag. Det må medgis at det fenger og fungerer greit her.

Tingseks nyeste blir nok en hit på Stureplan.
Tingseks nyeste blir nok en hit på Stureplan.

I Stand Here Still med sjenerende barnslig melodi, høyt hitpotensial og naiv lekenhet klistrer seg også på hjernen. I det hele tatt er det mange småfikse detaljer å spore opp utover platen – Tingsek fremstår som proff til fingerspissene, og han spiller instrumentene selv, produserer og skriver melodilinjer som både ergrer, gleder og fester seg som nylagt asfalt på nysgjerrige barneføtter.

Hakk i plata

I’m Not Supposed To Be Like This bryter den durstemte gladstemningen som preger albumets helhet, med atypisk musikalsk oppbygging og en hoppende saksofonmelodi som kunne fungert som inventar på et Zappa-album. Litt flaut og påfallende er det da at en nesten identisk saksofonmelodi vaker i vannskorpen på det følgende spor Lovestory. Dette kunne vi lett satt på kontoen for ren forglemmelse, men når den samme melodien, denne gang forkledd som strykerinstrument i et litt roligere tempo, atter en gang viser sitt rødmende fjes på albumets siste spor Coming In Back From The Cold, blir det dessverre en musikalsk vederstyggelighet som avleder mer enn den evner å engasjere. Satt litt på spissen er dette karakteristisk for helheten – Tingsek repeterer seg selv.

Manglende særpreg til tross, Tingsek innehar kvaliteter og glitrer glimtvis som den uslepne diamant han er i et forutsigbart og vennlig poplandskap han synes å dele med landsbroder Salem Al Fakir, og av og til med både Seal, Eagle Eye Cherry og tidligere nevnte artister. Som medmusikant i orkesteret Kamraterna hvor også Timbuktu har deltidsjobb, høres denne innflytelsen også i enkelte vendinger.

Konklusjon

I beste Stevie Wonder lettvekter-stil, har Magnus Tingsek unnfanget et greit og gjennomført album, som sikkert vil slå an hos champagnedrikkende krøsuser på Stureplan og sommerfriske og glade bajaser med hjerter i øynene og rytme i hofter og ben. Til neste gang kan man håpe at Tingsek ikke legger restriksjoner på sitt talent som låtskriver, han har nemlig så mye mer innabords.

Tingsek Too Many Feelings at the Same Time

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen